Disney komt in 2024 met een prequel op hun grootste remake aller tijden

Disney komt in 2024 met een prequel op hun grootste remake aller tijden

Topregisseur Barry Jenkins komt in 2024 met een prequel over Mufasa.

Disney is de laatste jaren bezig geweest met het maken van live-action-versies van hun klassieke films. Dit jaar zagen we al The Little Mermaid en Peter Pan & Wendy. De succesvolste film binnen deze reeks remakes was The Lion King. Komend jaar krijgt deze film een prequel.

Mufasa: The Lion King verschijnt komend jaar in de bioscoop en legt de focus op Simba's vader toen hij nog jong was.

Remake
De originele The Lion King is zonder twijfel één van Disneys meest herkenbare en geliefde films ooit. Het is dan ook geen verrassing dat de remake uit 2019 een ongekend succes was. Deze remake had een monsterlijk productiebudget van 260 miljoen dollar, wat ook wel nodig was om de wereld van The Lion King levensecht te laten lijken met CGI.

Normaal gesproken is zo'n hoog budget een risico voor een filmstudio, maar deze remake verdiende dit al na de eerste week in de bios ruimschoots weer terug. De uiteindelijk omzet van The Lion King (2019) was ruim 1,6 miljard dollar.

Aankondiging
In september van 2020 werd bekend dat een prequel van de remake in de maak was. Barry Jenkins (Moonlight) nam de regie op zich en het scenario zou worden voorzien door Jeff Nathanson. Het enige wat we toen wisten was dat het een jonge Mufasa zou volgen en de structuur van de film zou vergelijkbaar zijn met die van The Godfather Part II.


Ook werd aangekondigd dat Seth Rogen, Billy Eichner en John Kani terug zouden keren als de stemmen van Pumbaa, Timon en Rafiki. Aaron Pierre werd gecast als de jonge Mufasa en Kevin Harrison Jr. als Scar.

Verhaal
Onlangs werd er eindelijk wat meer duidelijk over het verhaal van Mufasa: The Lion King met een nieuwe synopsis. De vergelijking met The Godfather Part II is hierdoor ook een stuk duidelijker. Het luidt als volgt:


"Een prequel over de opkomst van een van de grootste koningen van de Pride Lands, gaat terug naar de Afrikaanse savanne waar Rafiki Kiara - dochter van Simba en Nala - het verhaal van haar grootvader vertelt." De film verschijnt in december van 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair