De cliffhanger van deze actiefilm met Angelina Jolie is nog steeds niet opgelost

De cliffhanger van deze actiefilm met Angelina Jolie is nog steeds niet opgelost

Een mogelijk vervolg op 'Salt' is er na 13 jaar nog niet van gekomen.

Angelina Jolie heeft in haar carrière al in heel wat films gespeeld, waarvan veel actiefilms. Een van die actiefilms waarin ze de hoofdrol speelt is Salt uit 2010. Geregisseerd door Phillip Noyce, eindigt deze film met een cliffhanger die je met veel vragen achterlaat en je doet hopen naar meer. Maar dat zal jammer genoeg niet gebeuren. Let op: SPOILERS!

In het begin was het eigenlijk niet eens de bedoeling dat Jolie de hoofdrol van agent Evelyn Salt zou spelen in de film. Het oorspronkelijk scenario was geschreven met een mannelijk hoofdpersonage, waarin Tom Cruise aanvankelijk de rol ging spelen van agent Salt. Uiteindelijk kon Cruise niet wegens andere projecten waardoor hij voortijdig moest afhaken. Het scenario werd toen herschreven voor Jolie.

Verhaal
Jolie speelt in deze actiefilm de rol van Evelyn Salt, een CIA-agent die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn. Er wordt beweerd dat ze de Russische president wil vermoorden die in Amerika aanwezig zal zijn bij de begrafenis van de vicepresident van de Verenigde Staten.

Achterna gezeten door alles en iedereen probeert Salt haar naam te zuiveren voordat de regering haar te pakken krijgt en elk spoor zal wissen. Gaandeweg in de film krijgen we meer te weten over Salt's ware identiteit door onder andere flashbacks.

Einde
De film eindigt met Salt die wordt weggevoerd in een helikopter. Daar overtuigt ze Peabody, de agent wiens taak het was om haar te vangen, ervan dat ze alle overgebleven Russische agenten zal vinden en doden. Peabody helpt haar te ontsnappen en we eindigen met de scène van Salt die door een met sneeuw bedekt bos rent met een blik van vastberadenheid op haar gezicht.


Naast de originele film die toen te zien was in de bioscoop, bestaan er ook twee andere versies. Er bestaat een director's cut en een uitgebreide versie. In de director's cut is het einde wat anders. Zo schiet Winter, Salt's vriend en collega, de president neer in plaats van hem gewoon bewusteloos te slaan. Noyce heeft dit einde omschreven als "een einde dat tegelijkertijd een begin is en een einde dat het hele verhaal op zijn kop zet."

Vervolg
Er waren altijd plannen om een vervolg te maken van de film. Zo was Noyce optimistisch over een vervolg en zei: "Hopelijk hebben we het binnen een paar jaar. Angelina is zo geweldig in deze rol. Wanneer het publiek de film ziet, zullen ze het gevoel hebben dat het pas het begin is." Producent Lorenzo di Bonaventura toonde ook verdere interesse: "Ik weet dat Angelina hield van dat personage en dat ze die graag verder zou willen verkennen."


Later liet Noyce weten dat hij andere projecten had en niet zou deelnemen aan een vervolg. "Die drie versies vertegenwoordigen zowat alles wat ik te bieden heb over Evelyn Salt. Als er ooit een vervolg komt, is het beter dat het wordt geregisseerd door iemand met een volledig frisse kijk."

Teleurgesteld
We zijn nu in 2023, 13 jaar nadat Salt uitkwam, en er is nog steeds niets geweten over een vervolg. Heel wat fans waren teleurgesteld toen alle gesprekken over een vervolg stopten. Het idee van nog een film waarin Jolie's stoere personage kwaadaardige Russische agenten opjaagt en hen confronteert met de rechtvaardigheid die ze verdienen, was eenvoudigweg een droom.


Of er dus ooit een vervolg komt, weten we niet. Maar je kan nog steeds genieten van Jolie in Salt, die te zien is op Netflix. Je kan de film ook huren en kopen op Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair