Salt (2010)

Salt Kills.

Actiefilm met Angelina Jolie verlangt terug naar de tijd waarin Amerika nog begreep wie de vijand was.
play

6,4 details

  • 100 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Mystery
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Evelyn Salt (Angelina Jolie) heeft als CIA-agente altijd gezworen haar land te verdedigen maar komt in de problemen als ze wordt beschuldigd van spionage en er beweert wordt dat ze de Amerikaanse president wilt vermoorden. Achterna gezeten door alles en iedereen probeert ze haar naam te zuiveren voordat de regering haar te pakken krijgt en elk spoor zal wissen.

Alt titel
Agent Salt
Regie
Phillip Noyce
Cast
Angelina Jolie, Chiwetel Ejiofor, Liev Schreiber, Corey Stoll, Olek Krupa, August Diehl, Andre Braugher, Daniel Olbrychski, Gaius Charles, Hunt Block, Olya Zueva, Cassidy Hinkle, Kevin O'Donnell, Daniel Pearce, Vladislav Koulikov.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 293.329.073
Release
23.07.2010
Release NL
05.08.2010
Release DVD
30.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Phillip Noyce | Cast: Angelina Jolie (Evelyn Salt), Liev Schreiber (Ted Winter), Chiwetel Ejiofor (Peabody), August Diehl (Mike Krause)| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2010

Zelden zal een film zo’n geluk hebben gehad met actuele politieke ontwikkelingen als Salt. De recente spionnenaffaire in de Verenigde Staten, waarbij duidelijk werd dat een aantal Russische spionnen al jaren was geïnfiltreerd in de Amerikaanse samenleving met als doel informatie door te spelen naar het vaderland lijkt griezelig veel op de plot van Salt en zorgt ervoor dat het voor recensenten moeilijk wordt kritiek te geven op de ongeloofwaardigheid van de film. Maar dat het scenario van Kurt Wimmer meer dan belachelijk is, daar mag eigenlijk geen twijfel over bestaan.

Het is natuurlijk al een slecht teken, en iets dat alleen maar in Hollywood kan, dat een film die oorspronkelijk een mannelijk hoofdpersonage zou opvoeren in allerijl werd omgegooid toen Angelina Jolie liet weten wel iets in de film te zien. Niet Edwin, maar Evelyn Salt zou het middelpunt van deze nieuwe thriller worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Salt Nieuwsberichten

Laatste reacties

spock

"...Mooie film+mooie actrice,ik geef het een 7,5...."

MackMalloy

"...Jolie is met haar geweldige smoelwerk nooit vervelend om naar te kijken. Maar deze film, gebouwd op......"

Banned

"...Saai, dwaze actiefilm die naarmate het einde nadert geen minuut meer boeit. Het open einde doet je a......"

Salt

acties