Salt 2 al op komst?

Zowel Angelina als Noyce hebben aangegeven belangstelling te hebben.

Salt draait nog geen maand in de bioscopen, maar toch is het praten over een vervolg al begonnen. Dit ondanks het feit dat de film niet heel positief wordt beoordeeld: op RottenTomatoes scoort de film 58% en onze eigen recensent Arman Avsaroglu gaf de film in zijn recensie 2 sterren. Daarnaast staat de box-office niet bepaald op springen als het gaat om Salt: met een budget van 110 miljoen dollar zit men pas op de 166,5 miljoen.

Hier staat overigens wel tegenover dat bijna alle belangrijke namen voor een mogelijk vervolg hun interesse al hebben geuit. Zelfs Sony zou geïnteresseerd zijn, echter daar heeft men besloten eerst af te wachten hoe de film het in landen waar hij nog niet uit is gaat doen, zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en een aantal Zuid-Amerikaanse landen.

Onder andere schrijver Kurt Wimmer heeft zijn interesse geuit in het vervolg. Hij heeft, naar eigen zeggen, zelfs al een idee voor het mogelijke vervolg op de spionagethriller, die geheim agente Evelyn Salt volgt. Zij wordt ervan beschuldigd een Russische spionne te zijn, die een aanslag wil plegen op de Amerikaanse president.

Ook regisseur Phillip Noyce gaf aan interesse te hebben in de vervolgfilm. Echter, dat wil nog niet zeggen dat hij op korte termijn beschikbaar is voor de film, aangezien er drie projecten zijn waaraan zijn naam verbonden is. Een ervan is de film Wenceslas Square, een thriller waarvan de opnames deze zomer in Servië hadden moeten beginnen. Dat ging niet door omdat er enkele castingproblemen waren, waaronder het ontbreken van een grote naam. Daarnaast werkt de regisseur aan de film Dirt Music, een romantische Australische film waarin acteur Russell Crowe een rol heeft. Tot slot zou hij aan nóg een romantische film willen werken, samen met Sunil Perkash, die Salt produceerde.

Hoofdrolspeelster Angelina Jolie zou ook wel mee willen doen aan een tweede film. Zij heeft vergeleken met Noyce relatief veel ruimte in haar schema. Op dit moment werkt ze alleen aan de film The Tourist, waarvan de opnames binnenkort klaar zijn, en daarnaast heeft ze enkel nog het project Maleficent van Tim Burton.

Salt draait op dit moment nog in de Nederlandse bioscopen. Klik op deze link om te zien in welke bioscoop in jouw stad de film draait.

NieuwsFilm

meest populair