Algemeen

Salt 2 al op komst?

Zowel Angelina als Noyce hebben aangegeven belangstelling te hebben.

door Jim Pedd op 17.08.2010 om 07:59 in Algemeen
Salt draait nog geen maand in de bioscopen, maar toch is het praten over een vervolg al begonnen. Dit ondanks het feit dat de film niet heel positief wordt beoordeeld: op RottenTomatoes scoort de film 58% en onze eigen recensent Arman Avsaroglu gaf de film in zijn recensie 2 sterren. Daarnaast staat de box-office niet bepaald op springen als het gaat om Salt: met een budget van 110 miljoen dollar zit men pas op de 166,5 miljoen.

Hier staat overigens wel tegenover dat bijna alle belangrijke namen voor een mogelijk vervolg hun interesse al hebben geuit. Zelfs Sony zou geïnteresseerd zijn, echter daar heeft men besloten eerst af te wachten hoe de film het in landen waar hij nog niet uit is gaat doen, zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en een aantal Zuid-Amerikaanse landen.

Onder andere schrijver Kurt Wimmer heeft zijn interesse geuit in het vervolg. Hij heeft, naar eigen zeggen, zelfs al een idee voor het mogelijke vervolg op de spionagethriller, die geheim agente Evelyn Salt volgt. Zij wordt ervan beschuldigd een Russische spionne te zijn, die een aanslag wil plegen op de Amerikaanse president.

Ook regisseur Phillip Noyce gaf aan interesse te hebben in de vervolgfilm. Echter, dat wil nog niet zeggen dat hij op korte termijn beschikbaar is voor de film, aangezien er drie projecten zijn waaraan zijn naam verbonden is. Een ervan is de film Wenceslas Square, een thriller waarvan de opnames deze zomer in Servië hadden moeten beginnen. Dat ging niet door omdat er enkele castingproblemen waren, waaronder het ontbreken van een grote naam. Daarnaast werkt de regisseur aan de film Dirt Music, een romantische Australische film waarin acteur Russell Crowe een rol heeft. Tot slot zou hij aan nóg een romantische film willen werken, samen met Sunil Perkash, die Salt produceerde.

Hoofdrolspeelster Angelina Jolie zou ook wel mee willen doen aan een tweede film. Zij heeft vergeleken met Noyce relatief veel ruimte in haar schema. Op dit moment werkt ze alleen aan de film The Tourist, waarvan de opnames binnenkort klaar zijn, en daarnaast heeft ze enkel nog het project Maleficent van Tim Burton.

Salt draait op dit moment nog in de Nederlandse bioscopen. Klik op deze link om te zien in welke bioscoop in jouw stad de film draait.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

sofian

Avatar

Ik vond salt wel aardig ik vond alleen dat ze nog al veel hun best hebben gedaan om als The bourne over te komen maar dat niveau halen ze niet

Steve Harwin

Avatar

Ik vond hem matigjes. Van mij hoeft ut niet.

movieboy

Avatar

Ik heb hem nog nie gezien, btw de trailer ziet er niet zo leuk uit.. het lijkt zo als gewoonlijk op een ander actie film, (low budget) precies.

GREAT martial art fan

Avatar

Haha, zalig dat. Een paar dagen geleden gezien, en eindleijk was het een erg knappe film. Het leek inderdaad erg veel op The Bourne reeks, maar toch kon het mij volledig bekoren. Jolie weer heel goed op dreef in de film. Het is nog niet volledig zoals Bourne niveau, maar dat scheelt toch niet veel.

Hier heb ik maar 1 ding over te zeggen. Laat maar komen!

Aston

Avatar

Gisteren gezien. Ik vond het een goede film. Iets meer geloofwaardigheid had welk gekund inderdaad. Zoals Jolie die met gemak iedereen in elkaar trimt. Maar wel verder verassend, goed geacteerd en spannend.

timdekw

Avatar

Ik vond de film een beetje over-the-top en niet erg geloofwaardig.
Maar toch nog wel enigszins vermakelijk. Een deel 2 vind ik prima, zolang ze het ietsjes realistischer aanpakken.

Javatar

Avatar

Het was een film voor dinsdagavond thuis op de bank. Vond het nu niet echt een samenhangend verhaal. Heb Angelina beter gezien...Liev Schreiber overigens goede acteur..Het plot was mede door hem voor mij verrassend

Steve-O

Avatar

Salt 2? Hoeft op zich niet naar mijn idee. Wegens het eind natuurlijk genoeg redenen om een 2 te maken dan...
Gaat de film dan: Salt 2: de return of mr. Pepper heten? Of Salt 2, Salt Forever After óf Salt 2 the Bitch Strikes back?
Ze verzinnen vast wel wat:9 Ik vond Salt ook een vermakelijke actie-film:Y

Swoopp

Avatar

Ik vond salt een hele lekkere film,
veel atie en angelina jolie, meer hoeft een film niet te hebben :P
het verhaal was ook best nog wel aardig en vond ook het einde van de film goed.
verdict: laat maar komen Salt 2 :P

NieuwsFilm

meest populair