De Transformers keren in 2024 gewoon weer terug naar het witte doek

De Transformers keren in 2024 gewoon weer terug naar het witte doek

'Transformers One' toont de oorsprong van het conflict tussen de Autobots en Decepticons.

Dit jaar verscheen alweer de zevende live-action Transformers-film in de bioscoop: Transformers: Rise of the Beasts. In 2024 keren Optimus Prime en zijn kompanen weer terug naar het witte doek in de animatiefilm Transformers One.

Rise of the Beasts was niet het financiële succes dat je verwacht van een Transformers-film. Gaat de nieuwe richting van Transformers One de franchise weer wat pit geven?

Prequel
Transformers One brengt de langlopende reeks weer terug naar het begin, zowel qua plot als de vormgeving. Het wordt namelijk een animatiefilm. De eerste Transformers-film was natuurlijk de animatiefilm uit 1986, dus het is leuk dat we nu teruggaan naar de oorsprong van de franchise.

Het plot brengt ons ook letterlijk naar het begin. Het wordt namelijk een prequel die zich focust op de jonge bevriende Transformers Megatron en Orion Pax. De laatstgenoemde staat beter bekend als Optimus Prime. Het laat dus zien hoe Orion Pax een Prime wordt en hoe de oorlog tussen de Autobots en de Decepticons ooit begon

Cast
De rollen van Orion Pax en Megatron worden niet ingesproken door Peter Cullen en Frank Welker, maar door Chris Hemsworth en Bryan Tyree Henry. Dit is natuurlijk een stuk anders dan fans gewend zijn, maar Hemsworth heeft wel al gezegd dat hij niet zijn normale stem gaat gebruiken.


Verder bestaat de cast uit Scarlett Johansson als Elita 1, Keegan-Michael Key als Bumblebee, Jon Hamm als Sentinal Prime en Laurence Fishburne als Alpha Trion.

Release
De regie ligt in handen van Josh Cooley, de regisseur van Toy Story 4. Producent Lorenzo Di Boniventura vertelde het volgende over de stijl van de film: "Het is een heel frisse en andere look, ik zou zeggen anders dan welke animatiefilm dan ook die je ooit hebt gezien, wat een hoge lat is om te stellen, maar ILM is in staat om het waar te maken."


Transformers One verschijnt in september 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair