Gary Oldman is Batman en Harry Potter bijzonder dankbaar: "ze hebben me gered"

Gary Oldman is Batman en Harry Potter bijzonder dankbaar: "ze hebben me gered"

Topacteur Gary Oldman is eeuwig dankbaar voor zijn rollen in de 'Harry Potter'- en 'Batman'-films.

Gary Oldman is een absolute topacteur die je recent misschien wel hebt gezien als President Truman in Oppenheimer of in het nieuwste seizoen van zijn AppleTV+-serie Slow Horses. In een nieuw interview uit hij zijn dankbaarheid voor zijn bekendste filmrollen: Jim Gordon en Sirius Black.

Het klinkt natuurlijk logisch dat een acteur dankbaar is voor zijn rollen in gigantische filmreeksen, maar voor Oldmans dankbaarheid ging veel verder dan geld of wat het deed voor zijn acteercarrière.

Alleenstaande vader
Ter promotie van het nieuwe seizoen van Slow Horses was Oldman te gast bij The Drew Barrymore Show. Tijdens het interview werd er gesproken over hoe het was om een alleenstaande vader te zijn toen Oldman begin 40 was. Hij benoemde de Harry Potter- en Dark Knight-reeksen als films die hem hebben "gered".

"Godzijdank voor Harry Potter. Ik zeg je, de twee - Batman en Harry Potter - hebben me echt gered, omdat het betekende dat ik de minste hoeveelheid werk kon doen voor het meeste geld en dan thuis zijn met de kinderen."

Bijzondere draaidagen
Oldman legde in detail uit hoe zijn draaidagen eruitzagen en hoe hij toch veel tijd kon spenderen met zijn zoons: "Toen we de eerste Batman deden... Londen dubbelde voor Gotham. Ik heb 27 retourvluchten gemaakt vanuit LA. Ik zou er een dagje naartoe vliegen. Ik zou een shoot per dag doen. Het is te danken aan Chris Nolan dat alles volgens schema verliep."


"Ik ging voor drie dagen naar huis. Kwam terug voor twee. Ging een weekendje naar huis. Kwam een dagje terug... anders had ik gewoon het gevoel dat mijn kinderen door een oppas werden opgevoed."

NieuwsFilm

meest populair