Het concept van "de perfecte vrouw" wordt ingeruild in 'Lisa Frankenstein'

Het concept van "de perfecte vrouw" wordt ingeruild in 'Lisa Frankenstein'

Verliefd zijn op een jongen die een beetje kil, stijfjes en uh...overleden is.

Het maken van 'de perfecte vrouw' is een concept dat we al vaker terug hebben gezien in Hollywood. Bijvoorbeeld in Weird Science uit 1985, waar twee tienerjongens een computerprogramma gebruiken om hun droomvrouw te maken.

Maar Diablo Cody, schrijfster van Lisa Frankenstein vindt dat dit weleens anders kan.

Verliefd op een lijk
Het coming-of-age verhaal Lisa Frankenstein, gaat over een tienermeisje dat verliefd is op een jongen die een beetje kil, stijfjes en uh tja, overleden is.

Nadat omstandigheden (en wat hulp van een zonnebank) hem weer tot leven hebben gewekt, beginnen de twee aan een reis om liefde, geluk en een paar ontbrekende lichaamsdelen te vinden.

Cliché
Cody vertelt: "Ik wilde een cliché dat al tientallen jaren gangbaar is in Hollywood omdraaien. Ik vond het grappig hoe het hele verhaal van Frankenstein in de jaren '80 werd overgenomen door films waar ze zeiden: 'Wat als we de perfecte vrouw creëren?'"


"Je ziet dat thema in alle genres terug, en ik had het gevoel dat niemand een 'We bouwen een man'-film maakte, behalve The Rocky Horror Picture Show, waar ik van hou, en waarnaar we verwijzen in de film," aldus Cody.

Toeval
En wellicht is dit niet de enige verwijzing die we in de tienerkomedie te zien krijgen. Of zal het toeval zijn dat de gemaakte droomvrouw uit Weird Science ook Lisa heet.


Lisa Frankenstein staat voor nu gepland voor 9 februari 2024.

NieuwsFilm

meest populair