De nieuwe 'Planet of the Apes'-film werd gepitcht als "Apocalypto met apen"

De nieuwe 'Planet of the Apes'-film werd gepitcht als "Apocalypto met apen"

Het wordt een avontuur door de wildernis, en nieuwe concept art toont een spannende sequentie op het water.

De marketing van de nieuwe Planet of the Apes is in volle gang, maar soms is het ook interessant om te horen hoe het idee achter een film oorspronkelijk begon. In dit geval weten we daar nu wat meer over.

Regisseur Wes Ball had Kingdom of the Planet of the Apes namelijk origineel gepitcht als "Apocalypto met apen." Daarmee doelt hij op de film uit 2006 van Mel Gibson over de Maya's in het 16e-eeuwse Mexico.

Een groots avontuur
Apocalypto volgt een jonge Maya op een episch avontuur door de jungle. Het lijkt erop dat de nieuwe Apes-film daar dus veel inspiratie uithaalt. Die gaat over de jonge Noa, een aap die zelf een gevaarlijke reis moet doormaken.

Afgelopen week kwam er nog een nieuwe foto uit van Noa, en vertelden we dat de film van Ball een iets andere richting inslaat dan de Caesar-trilogie. De film zou meer avontuurlijk zijn en minder zwaar.

Concept art
VFX supervisor Erik Winquist teaset alvast een aantal grote sequenties. Zo is er een achtervolging op het water die in opzet als "Bijbels" wordt omschreven. In deze sequentie mogen we veel natte apen verwachten, wat nogal lastig bleek voor Winquist. Zie de concept art hieronder.


Kingdom of the Planet of the Apes heeft in de hoofdrol Owen Teague (It). Hij wordt bijgestaan door Freya Allan (The Witcher), William H. Macy (Fargo), Kevin Durand (Locke & Key) en meer. De film draait vanaf 22 mei in de Nederlandse zalen.

NieuwsFilm

meest populair