De derde 'Dune'-film 'Dune: Messiah' zou al groen licht hebben

De derde 'Dune'-film 'Dune: Messiah' zou al groen licht hebben

En waarom ook niet, alle voortekenen wijzen op een nieuw kassucces...

Regisseur Denis Villeneuve heeft onlangs bevestigd dat hij werkt aan een derde en laatste deel van zijn sciencefiction-saga Dune, dat gebaseerd zal zijn op de tweede roman van auteur Frank Herbert.

Tegen de pers zei hij eerder deze maand dat het scenario op dit moment wordt geschreven: "Het is bijna klaar, maar nog niet af. Het zou voor mij een absolute droom zijn en volstrekt logisch om het zo af te ronden".

Positief
En er gaan geruchten rond dat Warner Bros. zó optimistisch is over Villeneuve's visie dat een derde film al groen licht zou hebben voor 2027.

De studio heeft vertrouwen en beschouwt het openingsweekend als een homerun met een verwachte recette van meer dan $100 miljoen dollar.

Oepsie
Maar terwijl hij sprak met Josh Horowitz, liet acteur Timothée Chalamet een enorme spoiler vallen (dus niet verder lezen als je het boek niet kent!)


Duncan Idaho (Jason Momoa) werd tegen het einde van deel 1 vermoord, maar lijkt terug te kunnen keren in Dune: Messiah via een kunstmatige kopie van een overleden persoon, bekend als Ghola, die worden gemaakt door een genetisch veranderd ras dat bekend staat als de Bene Tleilax.

Flop
Het enige wat alle bovenstaande plannen nog kan dwarsbomen, is dat Dune: Part Two gigantisch flopt, maar daar lijkt, gezien de onderstaande trailer, weinig kans van. Vanaf eind februari 2024 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair