Als je dit weet, dan kijk je 'Star Wars: The Rise of Skywalker' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Star Wars: The Rise of Skywalker' nooit meer

De afsluiter van de sequel-trilogie werd al niet sterk ontvangen, maar dit aspect was wel erg vergezocht.

In 2019 zette Disney een punt achter de vervolgtrilogie van Star Wars die in 2015 begon met Star Wars: The Force Awakens, een vervolg op Return of the Jedi. De meningen over deze trilogie zijn erg verdeeld, maar The Rise of Skywalker ging direct in tegen de logica van de eerdere films.

Bij een film is er altijd enige speelruimte met de opschorting van ongeloof, zeker bij scifi- of fantasyfilms. In The Rise of Skywalker zat er echter iets wat de voorgaande delen volledig ondermijnt.

Veranderingen
Het is geen geheim dat Star Wars: The Rise of Skywalker een aantal elementen van het geplande verhaal veranderde. Zo vertelde Kylo Ren-acteur Adam Driver onlangs het volgende over zijn personage nadat The Last Jedi een onverwachte richting in ging en focus gaf aan de band tussen Kylo en Rey (Daisy Ridley):

"Dan de laatste, het veranderde in een kwestie van hen, en de dyad, en dat soort dingen. En evolueren naar Ben Solo, dat hoorde er nooit bij." Oorspronkelijk zou Kylo juist een duisterder pad opgaan, maar veel fans vonden het resultaat in The Rise of Skywalker juist een hoogtepunt.

Problemen
The Rise of Skywalker ging helaas ook flink de mist in met bepaalde dingen. Denk alleen al aan de plotselinge terugkeer van Emperor Palpatine (Ian McDiarmid) en het feit dat Rey familie van hem was. Dit was duidelijk niet het originele plan en Palpatine's terugkeer ondermijnde Anakins offer in Return of the Jedi.


Het grootste probleem ligt echter bij Palpatine's 'Final Order'. Dit bestond uit een floot aan nieuwe Star Destroyers met de technologie om planeten volledig te verwoesten.

Final Order
Als elke Star Destroyer van Palpatine's floot dezelfde destructieve kracht heeft als de superwapens de Death Star en Starkiller Base, wat was dan het punt van deze wapens? In films als Rogue One en Return of the Jedi zien we juist hoe lastig het is om een Death Star ze creëren.


De film introduceerde deze floot natuurlijk om wat gewicht te zetten achter het grote gevecht in de derde akte, het gaat dan meteen om het lot van het universum. Het ondermijnt daarmee wel de superwapens uit de voorgaande films en gaat in tegen de logica van reeks.

NieuwsFilm

meest populair