Clark Griswold's Kerstbonus in 'National Lampoon's Christmas Vacation' is groter dan gedacht

Clark Griswold's Kerstbonus in 'National Lampoon's Christmas Vacation' is groter dan gedacht

Tijdens de kerstvakantie kiezen sommige fans van de kerstfilm liever niet voor relaxen bij de kerstboom, maar voor berekeningen en analyses.

Nadat de rijkdom van familie McCallister gisteren onder de loep werd genomen, is het nu de beurt aan National Lampoon's Christmas Vacation.

Nieuwsgierige filmfanaten begonnen op Reddit een analyse om te kijken hoeveel Clark Griswold eigenlijk jaarlijks ontving als kerstbonus.

De berekening op Reddit
"Clark had direct contact met de CEO van het bedrijf (een bedrijf dat ontbijtgranen maakt in Chicago, dus misschien Kellogg). Maar de CEO gaf niet genoeg aan zijn personaal om de naam van Clark te onthouden. Dus ik zou Clark op het niveau van Senior Manager of Director plaatsen."

"Ik durf te wedden dat hij in 1989, 77 tot 80k verdiende, dus zijn bonus was waarschijnlijk ongeveer 25 procent. Op een salaris van 80k zou een bonus van 25% 20K zijn," aldus één van de redditors.

Een enorm bedrag
In de Reddit-thread kwamen de fans dus uit op een bonus van maar liefst 20.000 dollar. In 1989, het jaar dat de kerstfilm uitkwam, was dit al een enorm bedrag. In 2023 wordt de waarde rond 49.000 dollar geschat.



National Lampoon's Christmas Vacation is te zien op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair