Zo rijk zijn de McCallisters in 'Home Alone'

Zo rijk zijn de McCallisters in 'Home Alone'

Familiegeld, Illegale praktijken zoals belastingfraude of diefstal of bijzondere banen? Jarenlang speculeerden fans hoe de familie zo rijk kon zijn.

Na 33 jaar afvragen hoe rijk de McCallisters in de kerstfilm Home Alone eigenlijk zijn, hebben The New York Times en de Federal Reserve Bank of Chicago voor ons een antwoord.

In Home Alone wonen zakenman Peter en modeontwerpster Kate McCallister met hun vijf kinderen, waaronder Kevin in een enorm huis. Alle kinderen hebben een eigen kamer en de familie draait nette kleding.

De zilveren tonijn
Het huis, ook wel 'de zilveren tonijn', zoals Harry de 'Wet Bandit' het noemt, staat in een dure wijk en staat bomvol chique meubels en spullen.

In het echt staat het huis in de Chicago buitenwijk van Winnetka, één van de meest dure wijken in de Verenigde Staten.

De top één procent
"In 1990 was het huis alleen betaalbaar voor de top één procent van het gezinsinkomen in Chicago, en dat zou vandaag de dag nog steeds het geval zijn," aldus de economen van de Federal Reserve Bank of Chicago. Niet zo gek dus dat dit huis doelwit wordt van de 'Wet Bandits'.



"Een gelijkwaardig huis zou in 2022 rond de 2.4 miljoen dollar kosten." En dan hebben we het nog niet eens over huishoudkosten die erbij komen, zoals een pizzabestelling van 122.50 dollar.

Plein aux as
Daarnaast is de broer van Peter, Rob McCallister, ook rijk genoeg om de familie met (bijna) alle kinderen over te vliegen naar Parijs, naar zijn penthouse in hartje Parijs met uitzicht op de Eiffeltoren en ruimte voor 15 familieleden.



Geniet van de film
Eve Cauley die de decoratie in Home Alone heeft verzorgd vindt dat de fans zich niet zo druk moeten maken over het inkomen van de McCallisters:

"Met alle respect, maar fans die discussiëren over het inkomen van de ouders of de kosten van het huishouden, moeten simpelweg gewoon genieten van de film."



NieuwsFilm

meest populair