De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is veel beter dan het origineel

De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is veel beter dan het origineel

Het boek 'Dune' is 2x verfilmd, en de versie uit 2021 heeft de bovenhand.

In 1965 kwam het oorspronkelijke boek 'Dune' uit. Het boek, of beter gezegd de boeken, werd geschreven door Frank Herbert. Na een mislukte verfilming kwam er in 1984 een eerste film gebaseerd op het boek. In 2021 kwam er een nieuwe verfilming uit. En de nieuwste versie werd beter ontvangen dan de oude.

De films gaan over een man, Paul Atreides, die naar de gevaarlijkste planeet in het universum moet reizen om de toekomst van zijn familie samen te stellen. Beide films hebben aan het verhaal een eigen draai gegeven.

Versies
In 1984 kwam dus de eerste verfilming uit, Dune. Deze film, geregisseerd door de legendarische regisseur David Lynch, werd niet fantastisch ontvangen.

De tweede verfilming, die uit 2021, werd stukken beter ontvangen. Dune, geregisseerd door Denis Villeneuve, had een grote en bekende cast, wat zeker meehielp in de goede ontvangst.

Cast
In de film spelen onder andere wereldberoemde acteurs Timothée Chalamet en Jason Momoa mee. Ook bekende actrices als Zendaya en Rebecca Ferguson schitteren in de film.


Naast deze bekende namen spelen nog veel meer grote namen mee, en dat heeft zeker geholpen in de betere ontvangst van de film ten opzichte van de versie uit 1984. Zo heeft de versie uit 2021 op het IMDb een 8,0/10, terwijl de versie uit 1984 slechts een 6,3/10 scoort.

Vervolg
In de versie uit 1984 probeert Lynch het hele boek in een keer te verfilmen, terwijl Villeneuve het anders aanpakt. Hij heeft het boek in twee films opgedeeld. Dune: Part Two zou eigenlijk afgelopen herfst uitkomen, maar door de acteurs staking in Hollywood in de première verplaatst naar maart 2024.


De meeste namen van het eerste deel zullen ook in deel twee te zien zijn. Enkele bekende nieuwe namen zijn die van Florence Pugh en Austin Butler. Na het veelbelovende eerste deel zijn we klaar voor deel twee.

Streamen
Alvast zin om het eerste deel te kijken? 'Dune' is beschikbaar op HBO Max. De versie uit 1984 is beschikbaar op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair