Deze Nic Cage-film was zo'n grote flop dat het leidde tot faillissement van een filmstudio

Deze Nic Cage-film was zo'n grote flop dat het leidde tot faillissement van een filmstudio

'Bangkok Dangerous' uit 2008 was de laatste film die Virtual Studios aan meewerkte.

In 2008 kwam Bangkok Dangerous uit met Nicolas Cage in de hoofdrol. De film was een remake van de gelijknamige Thaise film uit 1999. Het werd geregisseerd door de broers Oxide Pang Chun en Danny Pang die met deze film hun regiedebuut maakten als duo. De film was uiteindelijk een grote flop waardoor er zelfs een filmstudio moest stoppen.

De film slaagde er in het begin in de eerste plaats te veroveren in de Amerikaanse box office, maar zakte al snel naar beneden op de ranglijsten. Wereldwijd bracht het slechts 42 miljoen dollar op, wat zelfs niet voldoende was om het budget te dekken van 45 miljoen dollar. Als gevolg daarvan moest de co-productiemaatschappij van de film, Virtual Studios, worden gesloten.

Verhaal
Bangkok Dangerous volgt de gevreesde huurmoordenaar Joe (Cage) die een paar klussen te klaren heeft in Bangkok. Hij krijgt de opdracht om vier personen om te brengen. Hij huurt ter plekke zakkenroller Kong (Shahkrit Yamnarm) in om hem te helpen. Joe ontmoet vervolgens in een apotheek de bijzondere doofstomme vrouw Fon (Charlie Yeung) waardoor hij een van zijn eigen vier elementaire regels overtreedt: bemoei je nooit met mensen die niets met de opdracht te maken hebben.

Joe krijgt steeds meer waardering voor de streek en de lokale bevolking. Hierdoor komt hij voor het eerst in zijn leven in gewetensnood wanneer een van zijn doelwitten een door het volk geliefde politicus blijkt te zijn. Houdt Joe zijn hoofd bij zijn werk of zorgen zijn nieuwe gevoelens voor twijfel bij de belangrijkste aanslag die hij moet plegen?

Virtual Studios
De film draaide uit op een grote flop en kreeg negatieve recensies van critici die kritiek hadden op de acteerprestatie van Cage en de actiescènes, evenals de regie, montage en het scenario. Het was zo'n grote teleurstelling dat Virtual Studios, een van de filmbedrijven die meewerkte aan de film, daarna gestopt is.


Virtual Studios werd opgericht door filmproducent Benjamin Waisbren in 2005 als een filmfinancierings- en mediabedrijf. De eerste films waar ze aan meewerkten waren Duane Hopwood en V for Vendetta in 2005. In 2006 tekenden ze een overeenkomst om films te produceren en financieren in samenwerking met Warner Bros. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford was hun laatste film die ze co-produceerden voor Warner Bros., waarna de overeenkomst werd beëindigd. Bangkok Dangerous was hun laatste film, waarna het bedrijf als inactief werd geplaatst nadat de film een flop was.

Kijken?
Virtual Studios sloot uiteindelijk in 2009 nadat het een jaar inactief was geweest. Waisbren vertrok uit het bedrijf om andere ondernemingen na te streven en het bedrijf zou nooit meer bestaan.


Bangkok Dangerous is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel verkrijgen op onder andere Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair