Haat jij Kerstmis? Dan zijn dit de ideale films om de kerstvakantie door te komen

Haat jij Kerstmis? Dan zijn dit de ideale films om de kerstvakantie door te komen

Niet iedereen is dol op de kerstboom, uitgebreide kerstdiners en Home Alone.

De kerstdagen zijn geliefd, maar ook zeker gehaat. Ieder jaar doen we weer onze uiterste best doen om er gezellige dagen van te maken. Maar niet iedereen is er dol op. Er zijn zelfs heel wat mensen die kerst haten.

Voor die mensen zetten we hier drie films onder elkaar die ideaal zijn om te kijken tijdens kerst als je je even helemaal klaar bent met alle sociale activiteiten. Gelukkig is het vandaag Tweede Kerstdag, dus grijp je kans.

Krampus (2015)
Regie: Michael Dougherty | Cast: Emjay Anthony, Adam Scott, Toni Collette, Stefania Owen | Onze recensie
Omdat feestdagen ellende en familieruzies betekent, keert de jonge Max (Emjay Anthony) zijn rug jegens Kerstmis toe. Wat hij hier echter mee over zich heen brengt is vele malen erger: de woede van Krampus, een demonische, kwaadaardige entiteit die ongelovigen afstraft. Max' labiele familie wordt weldra belegerd door geliefde iconen van feestdagen, die een monsterlijke vorm hebben aangenomen. Als ze de dag van vreugdes willen overleven, zullen de familieleden samen moeten vechten. Of ze het moeten forceren of niet.


Bad Santa (2003)
Regie: Terry Zwigoff | Cast: Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly, Lauren Graham
Twee oplichters beginnen een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.


Eyes Wide Shut (1999)
Regie: Stanley Kubrick | Cast: Tom Cruise, Nicole Kidman, Sydney Pollack, Marie Richardson
Een arts raakt geobsedeerd door het idee een seksuele ontmoeting met een vreemde te hebben, nadat zijn vrouw hem bekend heeft seksuele fantasieën te hebben over een andere man. Wanneer hij een nachtclub bezoekt komt hij zijn oude vriend, de pianist Nick Nightingale, tegen. Deze vertelt hem over een geheime seksuele groep en hij besluit naar één van de bijeenkomsten te gaan.



NieuwsFilm

meest populair