'Star Wars'-acteur Oscar Isaac over zijn Marvel-film: "het was echt overleven"

'Star Wars'-acteur Oscar Isaac over zijn Marvel-film: "het was echt overleven"

Isaac had het zwaar tijdens de opnames van 'X-Men: Apocalypse'.

Bij het grote publiek staat topacteur Oscar Isaac vooral bekend als X-Wing-piloot Poe Dameron van de Star Wars-films, maar in 2016 speelde hij al de grote vijand in de superheldenfilm X-Men: Apocalypse.

Isaac is in recente jaren steeds meer te zien en te horen in verschillende Marvel-werelden. Zo speelde hij Moon Knight in de gelijknamige Disney+-serie en sprak hij de stem van Miguel O'Hara/Spider-Man 2099 in in Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Apocalypse
Oscar Isaac is tegenwoordig een zeer herkenbare naam, maar menig filmfan kende hem al van topfilms als Drive, Inside Llewelyn Davis en Ex Machina. Het idee dat hij naar zijn grote blockbuster-debuut in Star Wars: The Force Awakens al te zien zou zijn als de machtige X-Men-schurk En Sabah Nur/Apocalypse was dan ook erg opwindend.

De X-Men-reeks had namelijk twee van zijn sterkste films achter de rug met First Class en Days of Future Past. Apocalypse was een logische volgende stap die onwijs veel potentie had, maar het pakte niet uit zoals men hoopte. Isaac kijkt ook niet positief terug op deze ervaring.

Overleven
Isaac vertelde het volgende over zijn ervaring: "Ik denk dat ik me gewoon verbaasde dat ik kon staan en niet omviel. Ik droeg een gek pak, gehuld in protheses en plastic. Ik zweette gewoon in mijn gezicht en kon mijn gezicht niet bereiken."


"Ik kon me niet omdraaien of kijken. Dat was heel moeilijk. Dat was gewoon overleven. Je ziet mij overleven in die film."

NieuwsFilm

meest populair