Netflix Originals: dit is een van de beste actiefilms van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste actiefilms van Netflix zelf

De legendarische regisseur John Woo leverde in 2017 een actiefilm voor Netflix die de moeite zeker waard is.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste actiefilms op het streamingplatform waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord: Manhunt.

Eerder deze maand legden we de focus op oorlogsfilms als The Siege of Jadotville en El fotógrafo de Mauthausen. Vandaag besteden we aandacht aan de ondergewaardeerde Chinese productie Manhunt van actielegende John Woo.

Verfilming
Nadat hij vals is beschuldigd van gruwelijke misdaden, werkt een Chinese farmaceutische advocaat (Hanyu Zhang) samen met een Japanse detective (Masaharu Fukuyama) om een gevaarlijk complot te stoppen.

De film is gebaseerd op de Japanse roman Kimi yo Funnu no Kawa o Watare van Juko Nishimura. In 1976 verscheen er al een gelijknamige bewerking van dit boek van regisseur Junya Satō. Hoofdrolspeler Ken Takakura werd na de uitkomst van de film een absoluut icoon in China. Woo besloot deels een remake te maken als eerbetoon aan Takakura.

Ontvangst
Woo beschreef Manhunt als een terugkeer naar zijn oudere filmstijl, waarbij specifiek hij The Killer benoemde. De film ging in première op het 74e Internationale Filmfestival van Venetië en werd op 24 november 2017 in China uitgebracht. Op 4 mei 2018 werd hij wereldwijd uitgebracht op Netflix.


Op Rotten Tomatoes heeft de film een nette score van 67% onder de critici. David Ehrlich van IndieWire zei het volgende over Manhunt: "Het is moeilijk om niet te glimlachen als John Woo zoveel plezier heeft, of om bezorgd te zijn over de toekomst als het ouderwetse zoveel stijl heeft."

Terugkeer
John Woo bereikte met zijn Amerikaanse actiefilms Face/Off, Hard Target, Broken Arrow en nog veel meer een cultstatus onder filmfans. Dit jaar maakte Woo zijn Hollywood-comeback met Silent Night, een actiefilm waarin er bijna geen woord gezegd wordt.


Silent Night is nu te zien in de bioscoop. Je leest hier wat FilmTotaal-recensent Aram Isaac van de film vond. Manhunt bekijk je hier.

NieuwsFilm

meest populair