Het vervolg op deze fantasyfilm wist het origineel toch flink te overtreffen

Het vervolg op deze fantasyfilm wist het origineel toch flink te overtreffen

Guillermo del Toro maakte met het vervolg 'Hellboy II: The Golden Army' een nog betere film dan de eerste 'Hellboy'-film.

Soms werken vervolgfilms niet altijd goed en blijft de originele film de beste. Maar Guillermo del Toro, schrijver en regisseur van de originele Hellboy uit 2004, zorgde met het vervolg Hellboy II: The Golden Army uit 2008 voor een nog betere film.

Del Toro heeft in zijn carrière al een indrukwekkende lijst aan films gemaakt. Twee daarvan zijn de stripboekverfilmingen van Hellboy. De eerste Hellboy-film was al een groot succes, maar toen moest nog het vervolg komen dat het origineel heeft overtroffen.

Verhaal
Del Toro liet voor dit vervolg alle monsters los die hij al jaren in zijn dromen had bedacht. Ron Perlman hernam zijn rol als Hellboy in dit vervolg waarin hij en het Bureau voor Paranormaal Onderzoek en Defensie moeten strijden tegen een mythische prins dat van plan is de wereld op te eisen voor zijn magische verwanten.

Nadat hij de wereld heeft gered in Hellboy, moet Hellboy dus opnieuw de wereld redden. Met zijn team van het Bureau voor Paranormale Research en Defensie reist hij heen en weer tussen de oppervlakte en de onzichtbare magische wereld, waar fantasiewezens tastbaar worden. En Hellboy, met beide werelden bekend maar in geen van beide geaccepteerd, moet kiezen tussen zijn vertrouwde leven en een onbekende toekomst die lonkt.

Magische monsters
Er zijn in de film heel wat magische monsters te zien wat het een leuke film maakt om te kijken en eigenlijk meer lijkt op een vervolg op Pan's Labyrinth of een prequel op Shape of Water dan een traditionele superheldenfilm.


Zo is er een personage met de skyline van een stad bovenop zijn hoofd en een kwaadaardig plantenmonster dat zelfs Audrey uit Little Shop of Horrors zou laten schrikken. En er is ook een leger kwaadaardige tandenfeeën te zien in de film. De make-up in de film is dan ook geweldig gedaan waardoor Hellboy II zelfs genomineerd was voor de Oscar van Beste Make-up.

Reboot
Del Toro had graag een derde Hellboy-film gemaakt om er een trilogie van te maken, maar dit is uiteindelijk niet gebeurd. Perlman liet dit jaar wel nog weten dat hij nog steeds geïnteresseerd is om de rol te hernemen van Hellboy voor een derde film als del Toro het zou regisseren. Er is dus misschien nog een kleine kans op een derde film.


De franchise kreeg in 2019 een derde film, maar dan niet het vervolg met del Toro en Perlman. Het werd een reboot met Andrew Cosby en Mike Mignola die het scenario schreven. Dit project begon als een vervolg op Hellboy II, maar Del Toro kreeg niet de volledige rol van schrijver-regisseur aangeboden die hij in de eerdere films had vervuld en Perlman weigerde terug te keren zonder de betrokkenheid van del Toro. Dus werd het een reboot met David Harbour in de rol van Hellboy. Deze reboot, getiteld Hellboy, was niet zo'n groot succes als de twee originele films met een opbrengst van maar 55.1 miljoen dollar, maar toch komt er een vervolg met Hellboy: The Crooked Man waarin Jack Kesy de rol zal spelen van Hellboy.

Kijken?
Hellboy II is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar kan je wel huren en kopen op Prime Video en Pathé Thuis. De eerste Hellboy-film is wel te vinden op Netflix en kan je ook huren en kopen op Prime Video en Pathé Thuis. De reboot uit 2019 kan je ook vinden op Netflix en kan je ook huren en kopen op Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair