Hellboy II: The Golden Army (2008)

Believe it or not - he's the good guy

Hellboy is weer terug! En dit keer moet hij het opnemen tegen een heel leger.
play

7,1 details

  • 120 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
120 Min Verenigde Staten

Als een oude wapenstilstand tussen de mensheid en het onzichtbare magische rijk wordt geschonden, dreigt de hel op aarde uit te breken. Een meedogenloze leider van zowel de wereld boven als beneden trotseert zijn afkomst en wekt een onstuitbaar leger wezens tot leven. De moedigste en hardste superheld van de wereld moet het opnemen tegen deze genadeloze dictator en zijn brute rovers. Ja, hij is gewelddadig. Ja, hij heeft ook horens. En ja, hij wordt soms verkeerd begrepen. Maar als er een klus geklaard moet worden, moet je wel bij Hellboy zijn. Met zijn team van het Bureau voor Paranormale Research en Defensie, z’n pyrokinetische vriendin Liz, de empatische vismens Abe en protoplasma-mysticus Johann reist het team van het BPRD heen en weer tussen de oppervlakte en de onzichtbare magische wereld, waar fantasiewezens tastbaar worden. En Hellboy, met beide werelden bekend maar in geen van beide geaccepteerd, moet kiezen tussen zijn vertrouwde leven en een onbekende toekomst die lonkt.

Regie
Guillermo del Toro
Cast
Ron Perlman, John Hurt, Luke Goss, Seth MacFarlane, Selma Blair, Doug Jones, Jeffrey Tambor, Brian Steele, John Alexander, Anna Walton, Andrew Hefler, James Dodd, Mike Kelly, Iván Kamarás, Jeremy Zimmerman.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 160.388.063
Release
11.07.2008
Release DVD
10.02.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillermo Del Toro | Cast: Ron Perlman (Hellboy), Selma Blair (Liz Sherman), Doug Jones (Abe Sapien), Luke Goss (Prins Nuada), Anna Walton (Prinses Nuala) | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2008

Hij houdt van poezen, sigaren en bier, hij heeft een probleempje met autoriteit, en oh ja, hij is felrood, heeft een enorme stenen hamer als rechterhand en komt uit de hel. Hellboy is een buitenbeentje onder de superhelden, chagrijnig maar niet tragisch, groot en grof maar met een klein hartje. De eerste film over de creatie van Mike Mignola was aan de kassa geen groot succes, maar na de uitbundige lof voor Pan’s Labyrinth mocht Guillermo Del Toro van Universal toch een vervolg maken.

De film opent, net als de eerste, met een flashback. Het is de Koude Oorlog, Hellboy is nog net geen tiener en wordt voorgelezen door zijn adoptievader professor Broom over een oorlog lang geleden tussen de bovennatuurlijke wezens en de mensheid, waarin een enorm gouden leger werd gemaakt. Er werd een bestand bereikt, onder voorwaarde dat de mensen de bossen aan hun tegenstanders lieten. Dat bestand komt in onze tijd onder druk te staan: prins Nuada wil het gouden leger weer wakker maken om de mensheid voor eens en altijd uit te roeien. Gelukkig hebben we Hellboy en zijn vrienden aan onze kant en is de zus van de prins, prinses Nuala, vredelievender.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Hellboy II: The Golden Army Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hellboy II: The Golden Army

acties