De geliefde 'Hellboy'-trilogie stopte na twee delen en we zullen nu nooit weten hoe het eindigt

De geliefde 'Hellboy'-trilogie stopte na twee delen en we zullen nu nooit weten hoe het eindigt

Na twee 'Hellboy'-films van Guillermo del Toro zullen we nooit de derde film krijgen.

Als er nu een vervolg is die niet gemaakt werd en dat fans echt wilden zien, dan is het Hellboy III. De eerste Hellboy-film kwam uit in 2004 geregisseerd door Guillermo del Toro en met Ron Perlman als de titelheld. De twee kwamen terug voor het vervolg Hellboy II: The Golden Army uit 2008.

Hellboy II kreeg overweldigend positieve recensies van critici en bracht wereldwijd meer dan 160 miljoen dollar op met een geschat productiebudget van 85 miljoen dollar. Hoewel de film een bescheiden succes was voor del Toro, was het geen enorme hit. Daarom heeft Universal Pictures nooit een derde deel willen maken.

Groot budget
Twee jaar nadat Hellboy II uitkwam, vertelde del Toro dat hij geïnteresseerd was om mogelijk nog een derde Hellboy-film te maken na zijn afgebroken versie van The Hobbit. Twee jaar later trok Perlman zijn Hellboy-kostuum - met make-up en al - aan om een terminaal ziek kind te bezoeken. Die vriendelijkheid inspireerde del Toro om te streven naar een andere film en vertelde toen: "Ik kan openlijk zeggen dat we nu samen proberen om Hellboy III te maken."

Maar de jaren gingen voorbij en er gebeurde niets. Perlman zei dat als Hellboy III zou gebeuren, het dubbel zo groot zou moeten worden als de vorige twee films, wat volgens del Toro rond de 120 miljoen dollar zou kosten om te maken. Helaas was geen enkele studio bereid om dat soort geld te investeren in een franchise die waarschijnlijk niet meer dan 500 miljoen dollar zou opbrengen. Toch was del Toro optimistisch dat als Pacific Rim 2 succesvol was, Legendary Pictures mogelijk Hellboy III zou financieren. Perlman was niet zo zeker van zijn zaak en zei dat er weinig kans was dat Hellboy III zou gebeuren.

Twitter
De hoop op een derde Hellboy-film bleef leven in januari 2017 toen del Toro Twitter-gebruikers peilde over hun interesse in Hellboy III, waarna hij een paar vergaderingen had over het onderwerp toen iedereen die werd gepolst "ja alsjeblieft" zei. Maar tegen februari was alles voorbij. Del Toro tweette dat hij het aan iedereen had gevraagd en dat "de sequel 100% niet zal gebeuren. En dat het definitief was." En dat was het ook, want intussen zijn we 2024 en is er geen Hellboy III gekomen.


Deze derde Hellboy-film zou de titel Hellboy III: Dark Worlds gekregen hebben. Regisseur van dienst zou del Toro zijn die terug zou komen als de regisseur en schrijver van de film. Perlman zou ook zijn rol als het titelpersonage hernemen, net als Doug Jones, Seth MacFarlane, Selma Blair en Jeffrey Tambor die hun rollen zouden hernemen. In deze sequel zou Hellboy een normaal leven leiden als vader van een pasgeboren tweeling, maar zou hij ook te maken krijgen met een uiterst krachtige vijand die de aarde wil regeren en in duisternis wil brengen.

Reboot
In 2019 kwam uiteindelijk wel een nieuwe Hellboy-film uit, die oorspronkelijk ontwikkeld werd als het vervolg op Hellboy II: The Golden Army. Maar door het afhaken van zowel regisseur del Toro als hoofdrolspeler Perlman werd uiteindelijk besloten om de film als een reboot van de franchise uit te brengen.


In deze reboot wordt het titelpersonage gespeeld door David Harbour. De film was een commerciële flop waardoor nu een tweede reboot van Hellboy komt. Hellboy: The Crooked Man, met Jack Kesy als Hellboy, staat gepland om later dit jaar uit te komen.

Kijken?
Ondanks dat de derde Hellboy-film niet werd gemaakt, kan je nog steeds genieten van de twee films die er wel zijn. De originele Hellboy-film uit 2004 kan je bekijken op Netflix. Het vervolg, Hellboy II: The Golden Army, kan je huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis, net als de eerste film.

NieuwsFilm

meest populair