Guillermo del Toro ziet Hellboy 3 weer zitten

Recent vervulde kinderwens doet Del Toro terugkomen op zijn eerdere besluit Red in de koelkast te zetten.

Enige tijd leek het erop dat de Hellboy serie niet verder zou komen dan het tweede deel Hellboy II: The Golden Army uit 2008. Regisseur Guillermo del Toro en Ron Perlman lieten eerder weten dat ze er wel zin in zouden hebben, maar dat de agenda's het de komende jaren niet zouden toelaten. Zeker de agenda van Del Toro zou barstensvol andere projecten zitten. Een wens van een zesjarige leukemie patiënt lijkt de meningen doen veranderen.

De "Make-A-Wish" van de jonge Zachary werd onlangs werkelijkheid. Hij wilde graag een ontmoeting met Hellboy, die titelheld die in de films van Del Toro gespeeld wordt door Perlman. De acteur onderging voor de ontmoeting nog eenmaal de vier uur durende metamorfose naar 'Red', de koosnaam van de vriendelijke rode duivel.

Naast dit goede gebaar zorgde het er ook voor dat Del Toro en Perlman elkaar ontmoetten en van gedachten wisselden over een derde Hellboy film. Del Toro: “I’ve encountered a lot of kids who are fans of the movies, but to hear the story of this kid who was watching the movies while going through treatment, it really just moved me a lot.” Ondanks dat hij nog geen contact heeft gehad met bedenker Mike Mignola en er nog geen studio interesse heeft getoond in een derde Hellboy is Del Toro overtuigd: “We’re going to make an effort to do it. I hope it happens.”

Check hieronder een foto van de ontmoeting tussen Hellboy en de zesjarige Zachary. Bekijk op Facebook meer foto's.



NieuwsFilm

meest populair