Dit scifi-vervolg is tegenwoordig geliefder dan het origineel

Dit scifi-vervolg is tegenwoordig geliefder dan het origineel

'Star Trek II: The Wrath of Khan' had een geweldige slechterik wat het een betere film maakte dan de eerste 'Star Trek'-film.

Star Trek is net als Star Wars een grote bekende franchise. Er zijn tal van films en series gemaakt in die wereld. De eerste Star Trek-film Star Trek: The Motion Picture werd gemaakt in 1979 en kreeg in 1982 een vervolg met The Wrath of Khan die veel populairder en geliefder is.

De eerste Star Trek-film was meer gericht op speciale effecten dan op het ontwikkelen van personages. De filmmakers corrigeerden dit met The Wrath of Khan, dat niet alleen de focus op onze helden vernieuwde, maar ook op een geweldige schurk, gespeeld door Ricardo Montalbán.

Verhaal
The Wrath of Khan is gebaseerd op een aflevering van de originele televisieserie Star Trek uit eind jaren 1960. Het volgt admiraal James T. Kirk (William Shatner) en de bemanning van het ruimteschip USS Enterprise. Ze staan tegenover de genetisch gemanipuleerde tiran Khan Noonien Singh (Montalbán), die na een verbanning van 15 jaar ontsnapt om wraak te nemen op Kirk.

De bemanning van de Enterprise moet hem stoppen om een krachtig terraformingsapparaat genaamd Genesis in handen te krijgen. In The Wrath of Khan is het de schurk die de film doet opvallen. Hij zit vol wrok en is verrassend sympathiek, zelfs wanneer hij onze verouderende helden martelt, al geteisterd door de beproevingen van de middelbare leeftijd.

Vervolgen
The Wrath of Khan wordt door fans gezien als de beste van alle Star Trek-films met de oude cast. Deze film begon een verhaallijn die zich voortzette in de twee daaropvolgende films: Star Trek III: The Search for Spock (1984) en Star Trek IV: The Voyage Home (1986) die het verhaal afsluit.


Er kwamen daarna nog twee andere films uit in de originele Star Trek-filmserie. Shatner, die bekend werd door zijn rol als James T. Kirk, was te zien in de originele serie en in alle originele films en mocht zelfs een van de films regisseren. De zevende Star Trek-film Star Trek Generations is de laatste film waarin Shatner te zien is als Kirk. Deze film werd gebruikt als een overgang tussen de films met de oorspronkelijke cast en die met de cast van The Next Generation. Er kwamen nog eens drie volgende films uit met de cast van The Next Generation.

Reboot
Nadat de laatste film van The Next Generation het niet zo goed deed en de serie Enterprise werd stopgezet, kwam er een idee voor een nieuwe film. Er kwam uiteindelijk een reboot van de franchise met de eerste film die uitkwam in 2009. In deze nieuwe versie van Star Trek speelt Chris Pine de rol van James Kirk.


Er kwamen intussen twee vervolgfilms uit met Star Trek Into Darkness en Star Trek Beyond. Er wordt nu ook gewerkt aan een volgende film, maar daar zullen we nog een tijdje op moeten wachten. Er kwamen de laatste jaren ook heel wat series uit in de wereld van Star Trek. Denk maar aan Star Trek: Picard, Star Trek: Discovery en Star Trek: Strange New Worlds.

Kijken?
Wil je een van de beste Star Trek-films die er zijn bekijken? Dan kan je The Wrath of Khan huren en kopen op Prime Video en Pathé Thuis. Alle andere films die gemaakt zijn in de Star Trek-wereld zijn ook te verkrijgen op Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair