Sean Connery weigerde om deze reden terug te keren in het vervolg op een van zijn succesvolste films

Sean Connery weigerde om deze reden terug te keren in het vervolg op een van zijn succesvolste films

Dr. Henry Jones verscheen enkel in 'Indiana Jones and the Last Crusade'.

Sir Sean Connery was een iconische acteur die geschiedenis schreef met zijn rol als James Bond. Een andere geliefde rol van Connery was Dr. Henry Jones in Indiana Jones and the Last Crusade. Hij besloot om een duidelijke reden de rol niet opnieuw te vertolken in Kingdom of the Crystal Skull.

Steven Spielberg kreeg het niet voor elkaar om Connery uit zijn pensioen te laten komen voor Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

The Last Crusade
Een kunstverzamelaar doet een beroep op Indiana Jones (Harrison Ford) om op zoek te gaan naar de Heilige Graal. Hij ontdekt dat een andere archeoloog is verdwenen tijdens het zoeken naar de kostbare beker, en dat de vermiste man zijn eigen vader is, Dr. Henry Jones.

Het artefact is veel moeilijker te vinden dan ze hadden verwacht, en de krachten ervan zijn te groot voor degenen die onzuiver van hart zijn. Aan het eind van de film is de band tussen Indy en Henry sterker dan ooit tevoren, maar Henry is nergens te bekennen in het vervolg.

Henry Jones
In Kingdom of the Crystal Skull wordt de naam Professor Henry Jones wel genoemd. Er is namelijk een brief van hem te zien op het bureau van Indy. Er wordt onthuld dat Henry in de tijd tussen The Last Crusade en Kingdom of the Crystal Skull is overleden.


Indy zegt namelijk het volgende: "Brutal couple of years, huh, Charlie? First dad, then Marcus."

Waarom niet terug?
Connery besloot in 2003 op 73-jarige leeftijd te stoppen met acteren, maar Steven Spielberg probeerde hem toch terug te krijgen in Kingdom of the Crystal Skull in een kleine rol. Dit lukte hem helaas niet, Connery vond de rol niet substantieel genoeg om ervoor uit zijn pensioen te komen.


Gezien het matige ontvangst van Kingdom of the Crystal Skull was het wellicht een wijze keuze van Connery om niet terug te keren, al blijft het jammer dat we nooit meer een reünie tussen Indy en Henry hebben gezien.

NieuwsFilm

meest populair