Dat de bekendste vampierjager ontbreekt in 'The Last Voyage of the Demeter' is met opzet

Dat de bekendste vampierjager ontbreekt in 'The Last Voyage of the Demeter' is met opzet

Wie kan een propvolle Transsylvanische bloedzuiger beter vermoorden dan de professor?

The Last Voyage of the Demeter had bijna een cameo van Dracula's aartsvijand: professor Abraham Van Helsing, maar dit is toch niet doorgegaan.

In het begin van de film is de vampier uitgemergeld en zwak, maar hoe meer hij zichzelf voedt met het vee aan boord van het schip, hoe sterker de Transsylvanische bloedzuiger wordt.

Verslonden
Nadat het vee verslonden is, wordt de bemanning één voor één het lunchpakket van het gruwelijke wezen. Bemanningslid Clemens, gespeeld door Corey Hawkins, blijft als enige achter en moet zichzelf en Londen weten te redden van de bloeddorst van het monster.

Clemens kon wel wat hulp gebruiken. En dit had hij bijna gekregen vertelt producer Bradley J. Fischer: "We hadden eigenlijk al een hele tijd één einde. De scène in de taverne was dat Clemens werd benaderd door een vreemde, schimmige kerel, die met hem begint te praten en enige kennis lijkt te hebben van de ervaringen die hij heeft meegemaakt."

Schimmige kerel
"De schimmige kerel stelt zichzelf voor als Van Helsing. Toen lieten we het daar ongeveer bij," aldus Fischer.



Aan het einde van de film maakt Clemens de belofte om Dracula op te sporen, waardoor Clemens de suggestie geeft dat hij zelf een soort van nieuwe Van Helsing is. Een goede opzet voor een vervolg.

Teleurstelling
Maar Fischer stelt ons voor nu teleur: "We hebben het niet echt gehad over het specifiek voortzetten van het verhaal van Clemens. Maar de 'Dracula'-roman is zo episch en er zit zoveel verhaal in. Ik weet zeker dat er meer door-'Dracula'-geïnspireerde verhalen zullen zijn die uiteindelijk in de bioscoop verschijnen."



The Last Voyage of the Demeter is te bekijken via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair