Mickey Mouse vanaf 2024 publiek domein: trailer voor eerste horrorfilm direct verschenen

Mickey Mouse vanaf 2024 publiek domein: trailer voor eerste horrorfilm direct verschenen

De eerste opportunisten zijn aan de slag gegaan met een horrorfilm over de iconische kindervriend.

Op 1 januari, klokslag twaalf uur, werd Mickey Mouse officieel publiek domein. Niet snel daarna verscheen de eerste trailer voor Mickey's Mouse Trap: een horrorkomedie waarin de kindervriend te zien is als seriemoordenaar.

Mickey Mouse debuteerde in 1928 in de cartoon Steamboat Willie. Disney bezit vanaf dit jaar niet meer het exclusieve auteursrecht over deze animatiefilm, waarmee hij nu door iedereen gebruikt kan worden.

Cashen op kindervrienden
Opportunisten grijpen dit aan om te 'cashen' op de iconische figuurtjes. Vorig jaar gebeurde iets soortgelijks toen Winnie the Pooh en Piglet in het publieke domein kwamen. Dat leidde tot de het slecht ontvangen 1horrorfilm Winnie the Pooh: Blood and Honey.

Mickey Mouse is nu hetzelfde lot beschoren. Op 1 januari verscheen de eerste trailer voor Mickey's Mouse Trap. In deze 'horrorkomedie' zit een seriemoordenaar met Mickey Mouse-masker achter een groep studenten aan.

Gemakzuchtige poging
De trailer oogt ontzettend goedkoop en slecht. De film - van regisseur Jamie Bailey - moet ergens in maart verschijnen. Dat gebeurt waarschijnlijk op streaming.


Toch zal er naar verwachting een publiek voor dit soort producties zijn. Winnie the Pooh: Blood and Honey zorgde immers ook voor een hoop hype (en ophef) op het internet. Al waren de reacties vrijwel unaniem: zelfs voor een slechte film was hij ongekend slecht.

NieuwsFilm

meest populair