We moeten blij zijn dat Sylvester Stallone deze wens voor 'Rocky III' niet in vervulling zag gaan

We moeten blij zijn dat Sylvester Stallone deze wens voor 'Rocky III' niet in vervulling zag gaan

Het is moeilijk voor te stellen dat er eerst andere muziek op de soundtrack zou klinken...

Bij het horen van Survivor's Eye of the Tiger denk je misschien aan vijfvoudig wereldkampioen darten Raymond van Barneveld, maar de echte filmkenner associeert dit voor altijd met Rocky III (1982).

Het nummer werd het iconische themalied van de derde film in de wereldberoemde boksfranchise. Wist je alleen dat hoofdrolspeler, schrijver en regisseur Sylvester Stallone eigenlijk iets heel anders wilde?

Voorkeur voor Queen
De oorspronkelijke keuze van The Italian Stallion was Another One Bites the Dust van Queen. Dit kon vanwege mislukte onderhandelingen niet worden gebruikt. En dat is misschien maar beter ook.

Rocky III was een film vol emoties, adrenaline en veel actie waarvoor een nummer van hetzelfde kaliber nodig was. De selectie van Survivor wordt door vele fans dan ook als een meesterzet van Stallone beschouwd.

De verkeerde sfeer
Hoewel de 'Queen'-hit één van de beste songs aller tijden blijft, was het qua sfeer meer groovy en had het niet de keiharde pump en scherpte voor het verhaal over een krijger die voor zijn laatste eer vecht.



NieuwsFilm

meest populair