Bruce Willis haatte het alternatieve einde van 'Die Hard 3': "Dat wil je echt niet zien"

Bruce Willis haatte het alternatieve einde van 'Die Hard 3': "Dat wil je echt niet zien"

De acteur voelde duidelijk aan dat er iets mis was met het oorspronkelijke idee...

Vorig jaar november kwam er een artikel langs op FilmTotaal over een compleet alternatief einde van Die Hard with a Vengeance uit 1995 en dit werd door onze redactie beschouwd als "veel beter".

Maar er blijkt nu één iemand te zijn die het daar totaal niet mee eens is en dat is Bruce Willis. De hoofdrolspeler vond dit "veel te wreed en bedreigend voor zijn personage en simpelweg geen 'Die Hard'-einde", wat er uiteindelijk toe leidde dat het idee op zijn verzoek werd geschrapt.

Zo is John McClane niet
Schrijver Jonathan Hensleigh, legde later aan EW uit dat ook de leidinggevenden en studioproducenten het er niet mee eens waren:

"Ik herinner me goed dat we bij de derde voor de zekerheid de climax opnieuw opnamen, want ik wist al dat we het publiek niet tevreden gingen stellen als ze 'One Year Later' zouden zien. Dat wil je niet als kijker".

Een soort Russische roulette
Het donkere einde vond plaats in het huis van slechterik Simon Gruber (Jeremy Irons). McClane draait de rollen om van het eerdere 'Simon Says'-spel met een Chinese raketwerper. Bekijk hem nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair