Deze 'Star Wars'-acteur is een van de grootste eendagsvliegen uit Hollywood

Deze 'Star Wars'-acteur is een van de grootste eendagsvliegen uit Hollywood

Hayden Christensen heeft in verschillende films gespeeld, maar blijft vooral bekend door zijn rol als Anakin Skywalker in twee 'Star Wars'-films.

Soms is een grote rol spelen het begin van een mooie en lange carrière, maar voor de Canadese acteur Hayden Christensen bleef het bij die ene grote rol. Hij speelde Anakin Skywalker alias Darth Vader in twee Star Wars-films en hernam onlangs die rol in een aantal Star Wars-series. Hij mag deze rol dus blijven spelen, maar het blijft wel zijn enige grote rol.

Christensen begon zijn acteercarrière op twaalfjarige leeftijd wanneer hij te zien was in zijn eerste rol in de televisieserie Family Passions. Daarna speelde hij kleine rollen in verschillende films en televisieseries, waaronder Harrison Bergeron, Forever Knight, Goosebumps, The Virgin Suicides en Are You Afraid of the Dark?.

Golden Globe
Zijn eerste grotere rol was in de film Life as a House uit 2001 waarvoor hij een Golden Globe- en SAG-nominatie kreeg. Maar de film was niet zo bekend en het publiek besteedde hier weinig aandacht aan waardoor zijn optreden niet grootschalig opviel. Om zijn rol in de film te kunnen spelen, viel hij ruim twaalf kilo af met behulp van een speciaal dieet.

Christensen kwam deze kilo's weer aan toen hij de rol van Anakin Skywalker speelde in Star Wars: Episode II - Attack of the Clones en Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith. Hij werd na Sebastian Shaw en Jake Lloyd de derde vertolker van Anakin Skywalker, maar zijn vertolking kreeg heel wat kritiek. Hij won voor zijn vertolking in beide films de Golden Raspberry Award voor Slechtste Acteur.

Obi-Wan
De meeste mensen houden niet van Attack of the Clones of Revenge of the Sith. Kritisch gezien worden ze grotendeels als mislukkingen beschouwd, maar ze hebben ook veel geld opgeleverd. Of je het nu leuk vindt of niet, Christensen speelde in twee succesvolle films als Anakin Skywalker alias Darth Vader. Veel mensen waren ook niet tevreden met zijn optredens, wat misschien de reden is waarom Christensen geen successen heeft gehad sinds hij die lightsaber-gevecht met Obi-Wan verloor.


Christensen speelde daarna in een aantal films zoals Awake, Virgin Territory, Jumper en Outcast, maar dat waren allemaal minder bekende films en Christensen werd een beetje vergeten. Hij koos er ook bewust voor om eventjes uit de schijnwerpers te verdwijnen. Hij ruilde zijn leven in Hollywood zelfs in voor een boerderij in het noorden van Toronto.

Terug
Maar sinds 2019 is hij terug. Eerst was Christensen enkel opnieuw te horen als Anakin Skywalker in Star Wars: The Rise of Skywalker waar hij een kleine stemcameo deed, maar sinds 2022 is hij helemaal terug. Zo hernam hij zijn rol als Anakin Skywalker in de Star Wars-series Obi-Wan Kenobi en Ahsoka. Voor zijn vertolking in deze series kreeg hij positieve recensies van critici, waarbij werd opgemerkt dat er een enorme verbetering was ten opzichte van zijn vertolking in de prequel-trilogie.


Je kan Attack of the Clones, de eerste Star Wars-film met Christensen als Anakin Skywalker alias Darth Vader, bekijken op Disney+. Ook Revenge of the Sith staat op Disney+, net als Obi-Wan Kenobi en Ahsoka, de twee series waarin hij te zien is.

NieuwsFilm

meest populair