Will Smith had goede reden om niet terug te keren in vervolg op 'Independence Day'

Will Smith had goede reden om niet terug te keren in vervolg op 'Independence Day'

Will Smith keerde niet terug als Steven Hiller in 'Independence Day: Resurgence'.

Het is niet gek om te zeggen dat Will Smith één van de meest herkenbare sterren uit de jaren 90 is. Denk aan zijn rollen in de Bad Boys, Men in Black en natuurlijk The Fresh Prince of Bel-Air. Een andere grote rol van Smith was die van Steven Hiller in Independence Day.

Na veel gesprekken kreeg regisseur Roland Emmerich het toch niet voor elkaar om de hoofdrolspeler van zijn 90s klassieker terug te krijgen voor het vervolg.

Resurgence
Terwijl 4 juli nadert, onderzoekt satellietingenieur David Levinson (Jeff Goldblum) een moederschip van 5.000 kilometer breed dat de aarde nadert. Gelukkig hebben landen over de hele wereld zich na de invasie van twintig jaar geleden begonnen met het gebruiken van teruggevonden buitenaardse technologie om een immens verdedigingsprogramma te ontwikkelen.

Wanneer de buitenaardse indringers met ongekende kracht aanvallen, komen de Amerikaanse president (Bill Pullman), teams van wetenschappers en dappere gevechtspiloten in actie om de planeet te redden van een schijnbaar onoverwinnelijke vijand.

Hiller
Sterren als Jeff Goldblum, Bill Pullman en Judd Hirsch keerden wel terug als hun personages uit de eerste Independence Day. We komen er in de film achter dat Smiths personage na de gebeurtenissen van de eerste film kwam te overlijden wegens een mislukte test van de eerste versie van de straaljagers die gebruikmaakten van buitenaardse technologie.


In de tijd tussen de eerste en tweede film kreeg Hiller ook een gezin. Hij ontmoette namelijk Jasmine Dubrov, zijn toekomstige echtgenote, en haar zoontje Dylan. Dylan beschouwde Steven als zijn echte vader en wil in Resurgence niets anders dan zijn vaders nalatenschap voortzetten.

Reden
Er is lang onderhandeld met Smith over zijn terugkeer in de tweede film. Dit liep zo uit dat er zelfs twee volledige scripts klaarstonden; een waarin Steven Hiller terugkeerde en een zonder hem. Uiteindelijk moest Smith de rol toch weigeren. Hij vertelde er het volgende over:


"Het was een van die dingen: ik had een paar films op de planning staan, ik had Concussion en Suicide Squad, en dus was het qua timing een beslissing tussen Independence Day en Suicide Squad."

NieuwsFilm

meest populair