Dit detail in 'Joker' ziet niemand, maar is opmerkelijk grappig

Dit detail in 'Joker' ziet niemand, maar is opmerkelijk grappig

De naam van het personage van Justin Theroux, die een cameo doet in 'Joker', heeft een link met een andere film van regisseur Todd Phillips.

Het is nog even wachten tot we het vervolg op Joker kunnen zien, maar je kan wel genieten van de eerste film tijdens het wachten. Joker, die uitkwam in 2019, is geregisseerd door Todd Phillips, die al heel wat films heeft gemaakt. Er is een leuk detail in Joker dat een andere film van Phillips linkt met deze film.

Joaquin Phoenix speelt de rol van Arthur Fleck alias Joker in deze film, die gebaseerd is op de gelijknamige superschurk uit de Batman-stripverhalen. We krijgen in de film te zien hoe Arthur de beruchte Joker wordt.

Gouden Leeuw
Joker was een groot succes en was de eerste R-rated film die wereldwijd meer dan een miljard dollar opbracht en gezien het bescheiden budget van ongeveer 63 miljoen dollar een van de meest winstgevende films ooit.

De film ging toen in première op het filmfestival van Venetië waar het bekroond werd met de Gouden Leeuw, de prijs voor beste film. Phoenix won ook een aantal prijzen voor zijn rol als Joker, zoals een Golden Globe, BAFTA Award en Oscar voor beste acteur. De film kreeg ook een Oscar voor beste filmmuziek.

Ethan Chase
Als je naar Joker kijkt, zou je misschien een leuk detail kunnen gezien hebben. Zo heeft Justin Theroux een cameo in de film als Ethan Chase, een naam die je misschien bekend in de oren klinkt als je een andere film van regisseur Phillips hebt gezien.


Ethan Chase is namelijk de echte naam van het personage van Zach Galifianakis in de komediefilm Due Date uit 2010, ook geregisseerd door Phillips. Een grappig detail dat je snel over het hoofd zou kunnen zien, maar als je het weet en erop let, wel leuk is om te weten.

Vervolg
Er komt een vervolg op Joker met Joker: Folie à Deux, die uitkomt in oktober dit jaar. Phoenix herneemt zijn rol als Joker met Lady Gaga, die erbij komt als Harley Quinn. Phillips is terug als regisseur en ook Zazie Beetz, die in de eerste Joker-film te zien is, speelt mee in dit vervolg.


Het is nog een tijdje wachten op het vervolg, maar je kan nu wel genieten van Joker op Netflix. Due Date is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair