Een betere cameo dan in 'Land of the Dead' bestaat er gewoon niet

Een betere cameo dan in 'Land of the Dead' bestaat er gewoon niet

De twee schrijvers van 'Shaun of the Dead' zijn even te zien in 'Land of the Dead'.

Land of the Dead uit 2005 was de vierde film in de Night of the Living Dead-franchise van George A. Romero. Deze zombiefilm en -franchise was een grote inspiratie en wordt gerefereerd in Shaun of the Dead, geregisseerd door Edgar Wright. En er is een andere leuke connectie tussen de twee films.

Shaun of the Dead kwam een jaar eerder uit in 2004 en refereert naar de Night of the Living Dead-films met Land of the Dead die een jaar later uitkwam. Shaun of the Dead is geregisseerd door Wright die het scenario schreef met Simon Pegg. Pegg speelt ook de hoofdrol in de film als Shaun, een neergeslagen verkoper die verstrikt raakt in een zombie-apocalyps met zijn vrienden en geliefden in Londen.

Verhaal
Land of the Dead is het vervolg op Day of the Dead en speelt zich jaren na de gebeurtenissen van de vorige film af. Velen van de overlevenden zijn gevlucht naar Pittsburgh, Pennsylvania, waar een feodaal-achtige regering de controle heeft overgenomen.

Paul Kaufman (Dennis Hopper) heerst over de stad met overweldigende vuurkracht. Big Daddy (Eugene Clark), een ongewoon intelligente zombie, geeft zijn mede-zombies opdracht vuurwapens te gebruiken tegen de menselijke verdediging en leidt later de zombies in een aanval op de menselijke stad, met als gevolg dat het elektrische hek dat de zombies buiten hield, de mensen nu gevangen houdt binnenin.

Cameo
In Land of the Dead maken Pegg en Wright een cameo als zombies die bij een fotobooth staan. Romero was een grote fan van Shaun of the Dead en waardeerde de liefde die Pegg en Wright hadden voor zijn werk. Met dat in gedachten nam Romero contact op met Pegg en Wright en nodigde hen uit op de set. Terwijl ze daar waren, bood hij hun kleine rollen aan in de film en Pegg en Wright vroegen natuurlijk om zombies te zijn.


Pegg trok zich zelfs terug uit een grotere rol in een andere film om deze cameo te doen. Hij zei hierover: "Als je drie jaar van je leven besteedt aan het maken van een liefdesbrief voor iemand, moet je komen als ze je roepen."

Vervolgen
Na Land of the Dead kwamen er nog twee vervolgfilms met Diary of the Dead en Survival of the Dead. Er wordt nu ook gewerkt aan een volgende film in de franchise, Twilight of the Dead, maar dit zonder Romero die in 2017 stierf aan longkanker. Hij was na de release van Survival of the Dead ontevreden over het einde van de franchise en schreef een filmbehandeling samen met co-schrijver Paolo Zelati waarin het einde van de serie werd beschreven. Hierin werd het lot van de zombieprotagonisten uit Land of the Dead verklaard en een einde waarbij de mensheid vrijwel is uitgestorven. Romero had het begin van het scenario geschreven, maar het project werd stilgelegd toen hij stierf.


In april 2021 werd aangekondigd dat de film opnieuw in ontwikkeling was onder toezicht van zijn vrouw Suzanne Romero, waarbij Zelati het scenario voltooide met de scenarioschrijvers Joe Knetter en Robert L. Lucas. Suzanne vertelde toen: "Dit is de film die hij wilde maken. En hoewel iemand anders de fakkel zal dragen als regisseur, is het zeker een film van George A. Romero."

Kijken?
Land of the Dead, met de cameo van Pegg en Wright, is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel bekijken via Prime Video met Shadowz.

NieuwsFilm

meest populair