Deze peperdure blockbuster was 4 jaar geleden wereldwijd de grootste flop aan de bioscoopkassa's

Deze peperdure blockbuster was 4 jaar geleden wereldwijd de grootste flop aan de bioscoopkassa's

Disneys remakes van klassieke films zijn vaak kaskrakers, maar 'Mulan' was een enorme flop.

Afgelopen jaar zijn er opvallend veel dure blockbusters uitgekomen die financieel flopten. Denk bijvoorbeeld aan The Flash en Shazam! Fury of the Gods en Indiana Jones and the Dial of Destiny. In 2020 besloot Disney ondanks de coronapandemie een peperdure remake van een klassieke animatiefilm uit te brengen.

Het gaat hier om Mulan, de remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1998.

Remake
In de film vermomt Hua Mulan (Liu Yifei), de oudste dochter van een geëerde krijger, zich als een man om de plaats van haar zieke vader in te nemen tijdens een algemene dienstplicht om het Rouran-leger in het keizerlijke China tegen te gaan.

De meeste remakes van Disney behouden het grootste gedeelte van de elementen van de originele film, maar Mulan miste toch het een en ander. Zo zit de iconische draak Mushu, in het origineel ingesproken door Eddie Murphy, er helemaal niet in en bevat de film alleen instrumentele versies van de liedjes uit de originele film.

Disney+
Mulan had een productiebudget van 200 miljoen dollar, maar het wist wereldwijd slechts 69 miljoen dollar op te brengen. Dit komt omdat de wereld nog volledig in de ban van het coronavirus was en de bioscopen in heel veel landen helemaal gesloten of beperkt open waren.


Disney besloot de film uit te brengen in de landen waar de bioscopen (deels) open waren en op Disney+ te zetten. Abonnees konden een extra dertig euro betalen om de film thuis op de buis te bekijken.

Vervolg
In april 2020 werd gemeld dat Disney al met een vervolg op de Mulan-remake bezig was. Inmiddels is het 2024 en hebben we hier geen update meer over gehoord. De kans lijkt dus klein dat het vervolg er nog gaat komen.


Dat betekent niet dat Disney nog steeds druk bezig is met de remakes van hun animatiefilms. Dit jaar verschijnt er zelfs een The Lion King-prequel die de focus legt op de jonge jaren van Simba's vader Mufasa.

NieuwsFilm

meest populair