De Rey Skywalker-film stuurt 'Star Wars' in "een andere richting"

De Rey Skywalker-film stuurt 'Star Wars' in "een andere richting"

Daisy Ridley is vol lof over wat ze "een fantastische verkenning van de Star Wars-wereld" noemt.

Het ziet er weer hoopvol uit voor de Star Wars-films. Na de slechte ontvangst van The Rise of Skywalker en veel drama achter de schermen bij Lucasfilm, weten we inmiddels van een aantal projecten die er snel aan moeten komen.

Zo werd vorige week al The Mandalorian and Grogu aangekondigd en hoorden we een tijdje terug dat er een heuse Rey Skywalker-film gemaakt zou worden, mét Daisy Ridley weer in de hoofdrol. En de actrice praat er graag over, al heeft ze nog geen script gelezen.

Een andere richting
In een nieuw interview met AlloCiné vertelt Ridley dat ze erg enthousiast is over de film. "Ik dacht er een tijdje over na en toen ik eenmaal wist wat het verhaal was en alles wat ik wist, was het iets dat ik echt wilde doen," zegt ze."Ik vind het echt een fantastische verkenning van de Star Wars-wereld,"

Ze gaat verder: "Het is echt een coole manier om het verhaal een beetje een andere richting te geven." We weten al dat de film gaat over een oudere Rey die een nieuwe Jedi Order probeert op te richten, maar nog niet welke vorm dat zal aannemen.

Schrijver en regisseur
Zoals gezegd is er ook nog geen script. Damon Lindelof en Justin Brit-Gibson schreven eerst aan het project, totdat ze vervangen werden door Steven Knight (Peaky Blinders), maar hij heeft nog niks ingeleverd. Zijn werk werd deels bemoeilijkt door de schrijversstaking in Hollywood afgelopen zomer.


De regie is in handen van Sharmeen Obaid-Chinoy. Aanvankelijk werd verwacht dat dit de eerstvolgende Star Wars-film was die uit zou komen, maar het lijkt er nu op dat The Mandalorian and Grogu als eerste op de planning staat.

NieuwsFilm

meest populair