Katja Schuurman ligt behoorlijk onder vuur vanwege het 'aanprijzen van hallucinogene truffels'

Katja Schuurman ligt behoorlijk onder vuur vanwege het 'aanprijzen van hallucinogene truffels'

De BN'er heeft haar videootje al verwijderd en komt nu met een ander bericht.

Katja Schuurman is zonder enige twijfel een van de knapste en geliefdste BN'ers. Er komen dan ook wel vaker kiekjes van de Nederlandse actrice langs op FilmTotaal, maar nu verschijnt ze op een niet zo positieve manier in het nieuws.

De 48-jarige Schuurman had het nog niet zo heel lang geleden over het gebruik van psychedelica, dat ook in truffels te vinden is. De actrice zei dat truffels een lichtere variant van paddo's zijn, waarin ook de hallucinogene stof psilocybine te vinden is en daarvoor gebruikt kan worden. Dit werd haar niet in dank afgenomen.

Kritiek
Zo zei Schuurman in een filmpje dat ze op sociale media plaatste: "'Onderzoeken naar de positieve werking van psychedelica met hetzelfde doel is gaande en de resultaten zijn op zijn minst veelbelovend te noemen. Juist ook bij angststoornissen, depressie en zelfs bij verslaving".

Ondanks het feit dat zij er wel bij zegt dat dit niet voor iedereen zal werken en enkel en alleen gebruikt moet worden onder begeleiding van een goed onderlegde arts, vinden de nodige mensen die ongepast en zelfs gevaarlijk.

Reacties
Zo zegt Floor van Bakkum, de Manager Preventie Jellinek: "Onder haar volgers zitten mensen die kampen met depressie of andere psychische problemen. Voor hen helpt dit promotiepraatje echt niet."



"Microdosing staat echt nog in de kinderschoenen. Er is nog heel veel onduidelijk. Mensen die dit proberen zijn écht hun eigen proefkonijn". Als gevolg van de kritiek haalde Schuurman de video offline en liet ze ook duidelijk weten geen enkel financieel belang te hebben bij het verkoop van microdosing-producten, die in het geval van truffels legaal zijn in Nederland.

NieuwsFilm

meest populair