Netflix pakt vandaag opnieuw uit met een interessante scifi-film

Netflix pakt vandaag opnieuw uit met een interessante scifi-film

Topacteur Daniel Kaluuya maakt zijn regiedebuut met een onmisbare Netflix Original.

We zijn inmiddels meer dan halverwege de eerste maand van 2024. Netflix sloot het afgelopen jaar af met Zack Snyders eerste Rebel Moon-film en trapte het jaar af met de indrukwekkende Society of the Snow. Komende vrijdag kunnen Netflix-abonnees weer een veelbelovende Original verwachten.

Het gaat hier om de nieuwe sciencefictionfilm The Kitchen van Daniel Kaluuya. De topacteur staat nu niet voor maar achter de camera en debuteert als regisseur.

Verhaal
In een dystopisch Londen is de kloof tussen arm en rijk tot het uiterste opgerekt. Alle vormen van sociale woningbouw zijn uitgeroeid en alleen 'The Kitchen' blijft over. Een gemeenschap die weigert te verhuizen uit de plek die zij thuis noemen.

Hier ontmoeten we een eenzame Izi, die hier uit noodzaak leeft en wanhopig op zoek is naar een uitweg, en een 12-jarige Benji, die zijn moeder heeft verloren en op zoek is naar een familie. We volgen ons onwaarschijnlijke duo terwijl ze worstelen om een relatie op te bouwen in een systeem dat tegen hen is opgezet.

Kaluuya
Daniel Kaluuya, de topacteur die we kennen van zijn hoofdrollen in films als Get Out, Nope en Judas and the Black Messiah, maakt met The Kitchen zijn regiedebuut. Daarnaast is hij ook deels verantwoordelijk voor het scenario. Kaluuya vertelde het volgende over zijn inspiratiebronnen voor The Kitchen:


"Voor inspiratie heb ik gekeken naar films als, 'Do The Right Thing', 'La Haine', ' The Prophet' en 'This Is England'. We wilden voortbouwen op deze geweldige films, maar tegelijkertijd ook onze eigen versie vertellen. In het kort, 'The Kitchen' zal zo groot mogelijk zijn. Veel Engelse films doen aan minimalisme, wij doen aan maximalisme. 'The Kitchen' droomt groot, denkt groot, ziet groot, maar is nog steeds waarheidsgetrouw aan waar we zijn en wie we zijn."

Ontvangst
Momenteel heeft The Kitchen een score van 87% op de tomatometer, wat een erg goed teken is. Zo zei Damon Wise van Deadline het volgende: "Een oprechte visie op een nachtmerrieachtige, dystopische toekomst die de alarmbellen zal doen rinkelen bij elke stadsbewoner die bekend is met de deprimerende effecten van gentrificatie."


Je ziet The Kitchen vanaf vrijdag 19 januari exclusief op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair