Deze drie losstaande films bleken achteraf toch een trilogie te vormen dankzij een ijsje

Deze drie losstaande films bleken achteraf toch een trilogie te vormen dankzij een ijsje

Er bestaat een Cornetto-trilogie die drie films verbindt door het bekende ijsje.

Shaun of the Dead, Hot Fuzz en The World's End, drie films die je nooit samen zou voegen als een trilogie, maar dit is wel het geval. Het was nooit de bedoeling dat deze drie films een trilogie zouden vormen, maar door grappen over Cornetto-ijs, werden de films wel verbonden met elkaar en kreeg de trilogie de naam Cornetto-trilogie, die ook bekend staat als de Three Flavours Cornetto-trilogie en de Blood and Ice Cream-trilogie.

Alle drie de films zijn geregisseerd door Edgar Wright, geschreven door Wright en Simon Pegg, geproduceerd door Nira Park en met Pegg en Nick Frost in de hoofdrollen. De eerste film uit de Cornetto-trilogie is Shaun of the Dead uit 2004. Wright, Pegg en Frost verrasten toen het publiek met een geestige en hilarische kijk op een typische zombiefilm.

Cornetto
Toen het trio in 2007 opnieuw samenkwam voor hun absurde politieparodie Hot Fuzz, maakten ze grappen over het verschijnen van Cornetto-ijsproducten in beide films. The World's End, hun interpretatie van buitenaardse wezens en de apocalyps, verscheen in 2013 en voltooide de Cornetto-trilogie met nog meer verwijzingen naar de bevroren Britse lekkernij.

De films zijn wel geen echte trilogie en de verhalen hebben dus geen verband met elkaar. Het idee van een trilogie is pas ontstaan toen de tweede film Hot Fuzz al gemaakt was. De drie films zijn wel sterk met elkaar verbonden in stijl (de soort humor), achterliggende thema's (sterke vriendschappen, eeuwige puberteit), running gags en terugkerende acteurs. Zo verschijnen naast Pegg en Frost veel van dezelfde acteurs in elke film, waaronder Martin Freeman, Bill Nighy en Rafe Spall.

Verschillende kleur
Nadat Wright, Pegg en Frost hadden besloten om deze grap uit te breiden tot een volledige trilogie, kwamen er meer verbindingen aan het licht: elke film heeft een verschillende kleur Cornetto die verband houdt met het plot: rood voor Shaun of the Dead met de aardbeismaak die staat voor de bloederige elementen van de film, blauw voor Hot Fuzz met de originele Cornetto's en de blauwe wikkel die verwijst naar politieblauw en groen voor The World's End met het groene van de muntsmaak die een knipoog is naar aliens en sciencefiction.


Daarom dat de trilogie ook de naam Three Flavours Cornetto-trilogie heeft gekregen. De naam is ook afkomstig van een grapje tijdens de promotie van Hot Fuzz. Iemand wees op de Cornetto's in de eerste twee films en vroeg of het een trilogie ging worden, wat Wright bevestigde door te suggereren dat het zoiets als Krzysztof Kieslowski's Trois couleurs zou gaan worden, maar dan met drie smaken.

Gratis ijsjes
Volgens Wright was Ola, de fabrikant van de Cornetto, zeer verheugd met de namedropping. Dat de Cornetto na Shaun of the Dead terugkwam in Hot Fuzz, kwam mede doordat de fabrikant gratis Cornetto's had uitgedeeld bij de première van de eerste film. Uiteindelijk kwam er in The World's End ook een Cornetto-ijsje voor en ontstond de Cornetto-trilogie.


De drie komediefilms waren allemaal een groot succes. In totaal bracht de volledige trilogie meer dan 156 miljoen dollar op met een budget van 38 miljoen dollar. Shaun of the Dead werd zelfs een cultfilm en wordt gezien als een van de beste Britse komediefilms, net als Hot Fuzz en The World's End.

Kijken?
Hoewel geen van de films hetzelfde universum, dezelfde personages of verhaallijn deelt, krijg je als kijker de kans om tal van easter eggs, cameo's en leuke kleine details te ontdekken die hen allemaal met elkaar verbinden. Zeker als je ze alle drie achter elkaar bekijkt.


Wil je de drie films uit de Cornetto-trilogie zien? Shaun of the Dead kan je verkrijgen op Pathé Thuis, Hot Fuzz kan je ook verkrijgen op Pathé Thuis en The World's End kan je bekijken op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair