The World's End (2013)

Prepare to Get Annihilated

De trilogie die eigenlijk geen trilogie is, wordt op waardige wijze afgesloten.
play

7,2 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Japan
109 Min Verenigd Koninkrijk

'The World's End' gaat over vijf jeugdvrienden die een epische kroegentocht van 20 jaar geleden proberen te herhalen. Degene die de aanzet neemt is Gary King (Pegg), een 40-jarige man die zich gedraagt als een tiener en zijn ongewillige vrienden overhaalt om opnieuw de beroemdste kroeg in hun dorp, The World's End, te bereiken. Het bereiken van de kroeg blijkt echter het laatste waar ze zich zorgen om hoeven te maken...

Regie
Edgar Wright
Cast
Pierce Brosnan, Michael Smiley, David Bradley, Thomas Law, Sophie Evans, Zachary Bailess, Jasper Levine, Samantha White, James Tarpey, Flora Slorach, Luke Bromley, Francesca Reidie, Richard Hadfield, Rose Reynolds, Charlotte Reidie.
Budget
$ 20.000.000
Release
19.07.2013
Release NL
14.11.2013
Release DVD
18.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Edgar Wright | Cast: Simon Pegg (Gary King), Nick Frost (Andy Knightley), Paddy Considine (Steven Prince), Martin Freeman (Oliver Chamberlain), Eddie Marsan (Peter Page), e.a.| Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2013

Even leek het erop dat de langverwachte opvolger van Shaun of the Dead en Hot Fuzz de Nederlandse bioscopen niet zou halen. The World’s End werd door de distributeur namelijk commercieel niet aantrekkelijk genoeg beschouwd. Het gevolg was een internetpetitie die zowaar succesvol bleek, waarna half september het nieuws kwam dat de film alsnog op het grote doek te zien zou zijn. De media-aandacht die dit opleverde, zorgde voor een naamsbekendheid die wel enig succes leek te kunnen garanderen. Echter, nu de film twee maanden na de bekendmaking wordt uitgebracht, rijst de vraag of men niet beter het ijzer had kunnen smeden toen het heet was. Goede kans immers dat de ongeduldige filmliefhebber al zijn toevlucht heeft genomen tot een geïmporteerde dvd of een minder legale methode. Hoe het ook zij: The World’s End is een film die het zonder twijfel verdient in de bioscoop te worden gezien.

Hier en daar wordt The World’s End gepresenteerd als het slotstuk in een trilogie waarvan Shaun of the Dead en Hot Fuzz de eerste twee delen vormen. Dit is vooral een slimme marketingtruc, want hoewel de drie films nu en dan naar elkaar knipogen en zijn gemaakt door dezelfde groep mensen, hebben ze verhaaltechnisch gezien niets met elkaar te maken. The World’s End vertelt dan ook een eigen verhaal met nieuwe personages. Dat deze worden vertolkt door acteurs die al vaker samen te zien zijn geweest, leidt af en toe tot verfrissende situaties. Zo is vaste hoofdrolspeler Simon Pegg nu niet de serieuze streber te midden van allerlei kleinburgerlijkheid zoals in Hot Fuzz, maar ditmaal juist de onvolwassene in een volwassen wereld.

videotrailers & clips

alle artikelen (24)

The World's End Nieuwsberichten

Laatste reacties

B@chelor

"...Meh...was wel okay, maar geen topper. Simon Pegg vond ik wel heel erg sterk...."

Timme

"...The World's End is weer een perfecte film van Edgar Wright. De humor is weer vreselijk grappig en de......"

Frietgezicht

"...Leuke film maar ook een tegenvaller. Helpt dat ik met maten keek en wij bij elke kroeg ook biertje d......"

The World's End

acties