Het beste script dat Harrison Ford ooit heeft gelezen komt uit een wel erg onverwachte hoek

Het beste script dat Harrison Ford ooit heeft gelezen komt uit een wel erg onverwachte hoek

Het script van de serie 'Shrinking' vond Harrison Ford het beste wat hij ooit heeft gelezen.

Topacteur Harrison Ford heeft in zijn leven al in heel wat topfilms gespeeld. Toch reed hij het beste script van zijn carrière pas een aantal jaar geleden toen hij het script van de serie Shrinking las.

En dat is toch enigszins verrassend te noemen, want Ford heeft toch meegespeeld in grote films als Blade Runner en The Fugitive. Hij heeft in zijn gehele carrière dus al behoorlijk wat scripts gelezen.

Beste script
Ford, inmiddels toch al 81 jaar oud, speelde in 2023 mee in de serie Shrinking. Hij kreeg het script van zijn manager en wilde graag meespelen in de serie. Hij vond het namelijk 'het beste script dat hij ooit gelezen had.'

Iets wat bedenker en schrijver van de serie, Brett Goldstein, zeer verbaasde. Hij droomde ervan Ford te laten meespelen, maar had nooit gedacht dat het zover zou komen.

Diner
Goldstein en Ford gingen samen eten om het een en ander te bespreken. Maar voor het eten op tafel stond was de rol van Ford al beklonken. Omdat Ford zo onder de indruk was van het script wilde hij graag meespelen, terwijl Goldstein daar dus al van droomde.


Tijdens het diner bespraken de twee het een en ander over de serie. Goldstein kon niet geloven dat zo'n grote ster in zijn serie mee wilde spelen, maar het is echt gebeurd.

Shrinking
De serie gaat over een psycholoog die rouwt om de dood van zijn vrouw. Hij begint zijn patiënten te vertellen wat hij echt denkt in plaats van wat hij hoort te zeggen. Dit zorgt voor grote veranderingen in de levens van zijn patiënten.


De hoofdrol wordt gespeeld door Jason Segel, bekend van How I Met Your Mother. Ford speelt een belangrijke bijrol. De serie werd goed ontvangen en genomineerd voor een Golden Globe en twee Emmy Awards. Een tweede seizoen zou in de maak zijn.

Streamen
Shrinking is te streamen via Apple TV.

NieuwsFilm

meest populair