Arnold Schwarzenegger aangehouden op Duits vliegveld: Acteur heeft problemen bij douane

Arnold Schwarzenegger aangehouden op Duits vliegveld: Acteur heeft problemen bij douane

Arnold Schwarzenegger werd gearresteerd op een Duits vliegveld vanwege een onbetaalde belasting op zijn horloge.

De aanhouding van Arnold Schwarzenegger op een Duits vliegveld ging afgelopen woensdag als een lopend vuurtje over de wereld. De Duitse douane was namelijk ouderwets niet gemakkelijk.

De wereldberoemde 76-jarige ster uit Terminator, FUBAR en Total Recall landde in Munich voor een veiling voor het goede doel. Dat ging prima in het dik besneeuwde land. Maar een voorkeursbehandeling kreeg hij verder niet.

Extra duur horloge
De douane struikelde namelijk over een duur horloge dat hij bij zich had. Dat sieraad zou geveild worden, maar volgens de beambten moest daar eerst belasting en boete over betaald worden. Dat regelen duurde uren, want het te betalen bedrag kon de pinautomaat niet aan.

In plaats van ruzie te maken over het niet ingediende registratieformulier, bleef de acteur en voormalig gouverneur rustig, aldus het artikel hier bij TMZ. Uiteindelijk kon een ander betaalautomaat wel de helft van de boete van 35.000 euro aan en kon de beste man verder reizen.

Bizar hoge boete
In Duitsland betaal je namelijk de waarde plus belasting plus boete. In zijn geval dacht hij dat zijn horloge 20.000 euro kostte. Zoals hieronder in de YouTube-video van TMZ heeft Arnold in elk geval weer een hoop grapjes te maken over de Duitse douane.



NieuwsFilm

meest populair