Eerste hoofdrol geen toeval voor Greta Lee: "Past Lives brak me op meerdere niveaus"

Eerste hoofdrol geen toeval voor Greta Lee: "Past Lives brak me op meerdere niveaus"

Greta Lee maakt indruk met haar hoofdrol in 'Past Lives', waardoor 'Tron: Ares' volgt en vraagt om transparantie in salarissen.

Door Past Lives leeft de Koreaanse term 'in-yun'. Het betekent dat niets toeval is en dat je met elkaar verbonden bent door voorgaande levens. Greta Lee kreeg een Golden Globes-nominatie voor haar acteerprestaties. Ze behoort aldus Elle tot een van de meest bepalende Women in Hollywood in 2023.

De 40-jarige actrice acteert al meer dan 10 jaar in het theater, in films en in series. Toch is dit schrijnende liefdesverhaal pas haar eerste hoofdrol. Ze was daar erg emotioneel onder, want het verhaal is relateerbaar. Ook bracht het scenario haar naar de straten van New York waar zij echt begon in een te vol appartement.

Meerdere niveaus
Meer staat ook in de onderstaande YouTube-video van Elle. Ze vertelde hier in het artikel van Elle: "Het verhaal sprak me meteen aan. De schrijver Celine Song en ik zaten vol ambitie. Maar het scenario brak me op meerdere niveaus. Ik wil mijn oude realiteit niet meer accepteren."

Greta heeft dus opnieuw een hoofdrol in Tron: Ares. Ze zei: "Ik wil nu transparantie in salarissen. Dat gat in betaald worden is echt, zeker voor gekleurde vrouwen. Ik vraag tegenwoordig aan iedereen wat zij verdienen. De antwoorden zijn verschrikkelijk."

Zusterschap in Hollywood
Ook zei ze: "In Hollywood voel ik me niet meer alleen. Het voelt nu aan als een zusterschap. Lena Dunham schreef speciaal voor mij mijn rol in Girls. Amy Schumer nodigde me uit voor haar show. Tina Fey en Amy Poehler lieten mij improviseren. Ik heb dat nodig, want ik tast in het duister. Dit heeft impact."



NieuwsFilm

meest populair