Oliver Stone biedt excuses aan na kritiek op 'Barbie': "Ik was onwetend"

Oliver Stone biedt excuses aan na kritiek op 'Barbie': "Ik was onwetend"

De beroemde filmmaker kreeg de nodige harde kritiek te verwerken...

Vorig jaar, tijdens het hoogtepunt van de 'Barbenheimer'-rage, deed Oliver Stone een interview. De regisseur, die neerkijkt op franchises en blockbusters met een groot budget, zei toen over Barbie:

"Ryan Gosling verspilt zijn tijd als hij dat doet en voor geld. Hij zou meer serieuzere films moeten maken. Hij zou geen deel moeten uitmaken van deze infantilisering van Hollywood. Nu is het allemaal fantasie, fantasie, fantasie, inclusief alle oorlogsfilms. Nog meer fantasie, fantasie".

Eerst kijken
Traditioneel volgde er een spervuur aan klachten en nadat Barbie vorige week maar liefst acht Oscarnominaties scoorde, heeft Stone noodgedwongen moeten reageren en geeft hij feitelijk een mea culpa:

"Destijds was ik bezig met het promoten van mijn nucleaire documentaire in Europa en had ik weinig tot geen kennis van 'Barbie' behalve de titel. Ik heb hem in juli in de bioscoop kunnen zien en waardeerde hem vanwege zijn originaliteit en thema's. Ik vond de aanpak van de makers zeker anders dan ik had verwacht. Mijn excuses dat ik onwetend sprak".

Volgende kandidaat
Hoewel iets genuanceerder qua uitspraak, heeft actrice Whoopi Goldberg (68) inmiddels ook gereageerd op de hele situatie en het is waarschijnlijk afwachten voordat zij de eerste hoonberichten over zich heen krijgt.



NieuwsFilm

meest populair