Mark Ruffalo alweer voor de vierde keer genomineerd voor een Oscar maar gaat hij ook winnen?

Mark Ruffalo alweer voor de vierde keer genomineerd voor een Oscar maar gaat hij ook winnen?

De kans lijkt helaas klein vanwege de ijzersterke competitie dit jaar.

Recentelijk werden de Oscarnominaties bekend gemaakt. Sommige acteurs, zoals Emily Blunt en Cillian Murphy, werden voor de eerste keer in hun carrière genomineerd. Voor Mark Ruffalo is het echter alweer de vierde keer.

Ruffalo wist hoge ogen te gooien in Poor Things (al dacht hij wel dat hij vervangen zou worden door een 'gemeen grapje' van Willem Dafoe), iets dat hem zijn vierde nominatie opleverde. Al eerder werd hij genomineerd voor The Kids Are All Right, Foxcatcher en Spotlight.

Competitie
De acteur, eveneens bekend van zijn rol als Hulk in het MCU, won echter nog nooit. Ook dit jaar lijkt het erop dat zijn Marvel-collega, Robert Downey Jr., de beste kaarten in handen heeft met zijn glansrol in Oppenheimer.

Ook de rest mag er zijn. Ryan Gosling werd genomineerd voor Barbie, Robert De Niro voor Killers of the Flower Moon én Sterling K. Brown voor American Fiction. Hoe dan ook, Ruffalo is weer behoorlijk trots.

Reactie
Op Twitter laat Ruffalo van zich horen: "Het is een ongelofelijk privilege dat ik films mag maken als baan. Wanneer je wordt erkend door de Academy is dit de grootste eer die je kan overkomen als acteur".



"Ik wil regisseur Yorgos feliciteren en ook het publiek bedanken die onze film een kans hebben gegeven. Gefeliciteerd mijn hele 'Poor Things'-familie en bedankt voor alle liefde en steun!"

NieuwsFilm

meest populair