De introducties van De Niro en Pacino in 'Heat' zijn niets minder dan perfect

De introducties van De Niro en Pacino in 'Heat' zijn niets minder dan perfect

Michael Manns meesterwerk is een op elk niveau feilloos, waaronder de introducties van de hoofdpersonages.

Het introduceren van een personage in een film is geen makkelijke taak. Het geeft een kijker een eerste indruk van het personage. Als dit dan niet interessant genoeg is, is de kans groot dat er snel wordt afgehaakt. We leggen daarom nu de focus op de meest indrukwekkende introducties van filmpersonages.

Onlangs schreven we al over de introductie van Peter Stormare als Satan in de DC-film Constantine en Heath Ledgers Joker in The Dark Knight. Vandaag zetten we de introducties van Al Pacino en Robert De Niro in Heat in het zonnetje.

Verhaal
Meestercrimineel Neil McCauley (Robert De Niro) probeert de malafide praktijken van een lid van zijn eigen crew onder controle te krijgen, terwijl hij ook een laatste grote overval plant voordat hij met pensioen gaat.

Ondertussen probeert luitenant Hanna (Al Pacino) McCauley op te sporen terwijl hij te maken krijgt met de chaos in zijn eigen leven, waaronder de ontrouw van zijn vrouw (Diane Venora) en de mentale gezondheid van zijn stiefdochter (Natalie Portman). McCauley en Hanna ontdekken wederzijds respect, ook al proberen ze elkaars plannen te dwarsbomen.

Introducties
De introducties van de personages lijken in het begin niet met elkaar verbonden te zijn: McCauley pikt een ambulance op, Hanna heeft het gezellig met zijn vrouw en Chris (Val Kilmer) koopt bouwuitrusting. Het wordt allemaal duidelijk wanneer De Niro's crew samenkomt om een gepantserde wagen gevuld met geld te beroven. Elk van hen had een specifieke taak ter voorbereiding op de overval, die voerden ze uit in hun eerste scènes.


Dit geeft goed weer hoe georganiseerd McCauley is en een voorbode van hoe hij te werk gaat tijdens de overval. Wanneer Hanna de plaats delict betreedt, merk je al snel de eerste gelijkenissen tussen hem en McCauley. Hij is namelijk ook een expert in wat hij doet. Dit maakte de weg vrij voor een van de meest interessante en boeiende rivaliteiten in de filmgeschiedenis.

Heat 2
Michael Manns nieuwe film Ferrari is onlangs pas uitgekomen in de bioscoop, maar hij lijkt een voorbeeld te nemen aan regisseurs als Ridley Scott en Martin Scorsese: ongeacht je leeftijd alles geven.


Zo is hij nu al van plan om Heat 2 met Adam Driver in de rol van een jonge Vincent Hanna te maken. Hij bracht Heat 2 eerst uit als boek en het is de bedoeling dat hij daar nu een verfilming van gaat maken.

NieuwsFilm

meest populair