Hoe is het nu eigenlijk met Cameron uit 'Ferris Bueller's Day Off'?

Hoe is het nu eigenlijk met Cameron uit 'Ferris Bueller's Day Off'?

Alan Ruck is het meest bekend voor zijn rol als Cameron Frye in 'Ferris Bueller's Day Off', maar hij speelde ook mee in een recente serie die heel populair is.

In 1986 maakte de wereld kennis met Cameron Frye in Ferris Bueller's Day Off, die gespeeld wordt door Alan Ruck. De Amerikaanse acteur werd wereldwijd bekend door deze rol van de hypochondrische beste vriend van het titelpersonage. Maar wat is er daarna met Ruck gebeurd?

Ruck's eerste filmrol was in de dramafilm Bad Boys uit 1983, waarin hij Carl Brennan speelde, de vriend van Sean Penn in de film. Datzelfde jaar speelde hij Roger Jackson in Class. Hij maakte zijn debuut op Broadway in 1985 in Neil Simon's Biloxi Blues met Matthew Broderick. Hij werd al snel een toneelacteur in theaters door heel de Verenigde Staten, waaronder het Wisdom Bridge Theatre in Chicago.

Cameron Frye
In 1986 had hij zijn grote doorbraak als Cameron Frye in Ferris Bueller's Day Off. Hij werd gecast nadat Broderick, die Ferris Bueller speelt in de film, hem had aangemoedigd om auditie te doen voor de rol. Naar verluidt was hun vriendschap in het echte leven een factor in Ruck's casting.

Zijn carrière als acteur was toen echt begonnen en hij speelde toen in heel wat films en series. Zo verscheen hij later in de komische film Three Fugitives uit 1989 en speelde hij Hendry William French in Young Guns II, de vervolgfilm uit 1990 op Young Guns. Hij vertolkte Captain Jonathan Harriman van de USS Enterprise-B in Star Trek Generations uit 1994, een rol die hij hernam samen met mede-Generations-ster Walter Koenig en andere Star Trek-alumni in de fanfilm Of Gods and Men. Ruck speelde een irritante toerist genaamd Doug Stephens op een noodlottige bus in de kaskraker Speed uit 1994. Een andere ondersteunende rol was die van de excentrieke stormjager Robert 'Rabbit' Nurick in de rampenfilm Twister uit 1996.

Televisie
Naast films, was Ruck ook in heel wat series te zien. Van 1990 tot 1991 speelde Ruck de rol van de reclameman Charlie Davis in de ABC-serie Going Places, die ABC annuleerde na één seizoen, en hij verscheen ook in de serie Daddy's Girls in 1994, die werd geannuleerd na drie afleveringen. Van 1996 tot 2002 speelde hij Stuart Bondek in de sitcom Spin City naast Michael J. Fox en later Charlie Sheen. In 2010 werd Ruck gecast als een hoofdpersonage in de serie Persons Unknown en in 2012 speelde hij in de serie Bunheads als de echtgenoot van het personage van Sutton Foster, Michelle.


Ruck was ook te zien in een aflevering van heel wat series. Zo speelde hij in één aflevering van de sitcom Stella, in de tweede aflevering van het tweede seizoen van Scrubs als patiënt, in een enkele aflevering van Stargate Atlantis, in een aflevering van Medium en in een aflevering van seizoen 11 van NCIS.

Verdere carrière
Maar dit betekende niet dat hij helemaal stopte met in films te spelen. Zo speelde hij ook nog Mr. Cooverman in de film I Love You, Beth Cooper. In 2009 was hij te zien in de medische dramafilm Extraordinary Measures naast Harrison Ford. In de komedie Kickin' It Old Skool uit 2007 verschijnt hij als Dr. Frye, een mogelijke verwijzing naar Cameron Frye. Hij vermeldt zelfs dat hij nog steeds probeert een oude Ferrari af te betalen, een verwijzing naar Cameron die de Ferrari van zijn vader totaal vernietigt in Ferris Bueller's Day Off.


Recentelijk was Ruck nog te zien in de dramafilm The Burial uit 2023 en daarvoor kon je hem ook zien in Freaky uit 2020. Hij zal meespelen in de aankomende neo-western misdaadfilm Wind River: The Next Chapter, die een vervolg is op de film Wind River uit 2017, en zal ook te zien zijn in de aankomende komedie-horrorfilm Crust.

Succession
De rol waar hij nu vooral bekend voor staat is Connor Roy, de oudste zoon van een mediabaron, in de populaire serie Succession. Van 2018 tot 2023 was hij te zien in de serie die heel wat prijzen won. Zo maakte hij deel uit van de winnende cast van Succession voor de Screen Actors Guild Award voor Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series in 2022. In 2023 ontving hij Golden Globe, Screen Actors Guild en Emmy-nominaties voor zijn rol in de serie.


Ruck is nu dus niet enkel bekend als Cameron, maar ook als Connor, twee legendarische rollen die de acteur heeft gespeeld. En Ruck denkt nog niet aan stoppen. We zullen hem nog zowel op het grote als het kleine scherm zien. Voor nu kan je Ruck zien als Cameron in Ferris Bueller's Day Off, die je kan huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis. Succession is te zien op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair