De slechtste film met Henry Cavill is 'Hellraiser: Hellworld', en de beste is...

De slechtste film met Henry Cavill is 'Hellraiser: Hellworld', en de beste is...

Cavills best beoordeelde film komt misschien niet meteen bij je op als je aan hem denkt, maar is erg logisch.

Henry Cavill is een Brits acteur die we voornamelijk kennen van zijn rollen als Clark Kent/Superman in Zack Snyders DC-films en Geralt of Rivia in de Netflix-serie The Witcher. Deze rollen heeft hij achter zich gelaten, dus we kijken in aanloop van zijn nieuwe film Argylle terug op zijn hoogte- en dieptepunt.

Cavill is tegenwoordig erg druk. Zo heeft hij de hoofdrol in de remake van Highlander, is hij nauw betrokken bij de grootschalige verfilming van Warhammer 40K op Prime Video en speelt hij in maar liefst twee nieuwe Guy Ritchie-films. Het is dan grappig om terug te kijken op de rollen die hij vroeg in zijn carrière speelde.

Hellraiser
Eén van de eerste filmrollen van Cavill was die van 'Mike' in Hellraiser: Hellworld, de achtste film in deze iconische horror-reeks. De film was niet te zien in de bioscoop, maar was meteen beschikbaar op DVD. Dit feitje vertelt je eigenlijk al genoeg over de kwaliteit van de film.

Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 0% onder de critici. Hiermee is het veruit de slechtst beoordeelde film van Cavills carrière. Recensent Mike Massie zei er het volgende over: "Ver verwijderd van wat de andere films tot stand brachten en ontwierpen."

Mission: Impossible
De best beoordeelde film van Cavills carrière is met gemak Mission: Impossible - Fallout met een Rotten Tomatoes-score van 97%. Gek genoeg zijn de enige twee films die hier een beetje bij in de buurt komen de Enola Holmes-films met scores van 91% voor de eerste film en 93% voor de derde.


Als je Fallout niet hebt gezien, moet je deze alinea even overslaan wegens SPOILERS. Cavill vertolkte de rol van CIA-agent August Walker. Maar later bleek dat Walker eigenlijk de extremist John Lark was, de grote vijand van de film.

Argylle
Zoals we eerder al benoemden, heeft Cavill zijn meest bekende rollen achter zich gelaten. Maar hij speelt nu alweer een hoofdrol in de peperdure spionnenfilm Argylle van regisseur Matthew Vaughn (Kick-Ass).


De film is geproduceerd door Universal Pictures en Apple Original Films en heeft een productiebudget van maar liefst 200 miljoen dollar. De film verschijnt op 2 februari in de Nederlandse bioscopen. Als het een succes wordt, kun je zeker vervolgen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair