Stephen King zeer ontevreden over de filmadaptatie van een van zijn boeken

Stephen King zeer ontevreden over de filmadaptatie van een van zijn boeken

De schrijver wil helemaal niks met 'The Running Man' te maken hebben.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Stephen King, die allesbehalve blij was met de verfilming van misschien wel zijn beroemdste boek, namelijk The Shining. Er zijn echter meerdere films die de wereldberoemde schrijver niet geweldig vind.

King heeft al talloze boeken geschreven, waarvan er heel wat werden verfilmd. Van sommige films heeft de schrijver genoten, anderen vindt hij heel wat minder. The Running Man hoort in de laatste categorie.

Verhaal
The Running Man is een sciencefictionfilm uit 1987, die is gebaseerd op een van Kings romans, al bracht hij deze wel uit onder het pseudoniem Richard Bachman. De film speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin de overheid een gewelddadige realityshow organiseert, genaamd The Running Man.

Hierin nemen gevangen het op tegen moordlustige tegenstanders in ruil voor hun vrijheid, maar dan moeten ze wel zien te overleven. De hoofdrol is weggelegd voor Arnold Schwarzenegger, die in de huid kruipt van Ben Richards. Hij wordt gedwongen mee te doen aan het sadistische spel.

Ontvangst
Ondanks het feit dat The Running Man niet al te best werd ontvangen, heeft deze in de loop der jaren wel een cultstatus verworven vanwege zijn actiescènes en dystopische thema's. Het is zeker niet Schwarzeneggers grootste film, maar wel vinden de nodige filmfanaten dat hij een sterke prestatie neerzet.


Toch vinden filmcritici het plot nogal simplistisch en het geweld overdreven. King was er zelf ook allesbehalve een fan van. Zo liet de schrijver al vaker weten dat de filmversie weinig te maken heeft met zijn oorspronkelijke roman en dus ook niet tevreden was met de adaptatie.

Meer
Daar blijft het niet bij. Sterker nog, King vond de film zó slecht, dat hij de studio vroeg zijn naam niet te noemen tijdens de marketingstour van het project. De schrijver is wel vaker negatief geweest over verfilmingen van zijn boeken, maar The Running Man vindt hij waarschijnlijk toch wel de minste.

NieuwsFilm

meest populair