Coronajaar-filmhit 'Tenet' keert terug naar de bioscoop: hopelijk ook in Nederland

Coronajaar-filmhit 'Tenet' keert terug naar de bioscoop: hopelijk ook in Nederland

Christopher Nolan's spionage-epos wordt vergezeld door exclusieve beelden uit 'Dune: Part Two'

Er is veel te doen rondom Christopher Nolan. Zijn film Oppenheimer staat momenteel in de schijnwerpers vanwege zijn vele Oscarnominaties, waaronder die voor beste regisseur voor Nolan zelf. En Warner Bros. speelt daar gretig op in.

De studio gaat namelijk de corona-hit Tenet, het vorige schouwspel van de regisseur dat in 2020 uitkwam, opnieuw uitbrengen in de bioscoop. En niet zomaar: er staan screenings gepland in IMAX én 70mm film.

Ruzie met de studio
"Als ik zie hoe het publiek reageerde op onze grootformaatpresentaties van 'Oppenheimer', ben ik heel blij dat Warner Bros. het publiek de kans geeft om 'Tenet' te zien zoals het bedoeld was," aldus Nolan zelf.

Dit komt nadat de regisseur en studio vrij publiekelijk ruzie hadden in 2021. Toen besloot Warner Bros. namelijk om (vanwege de coronapandemie) al hun films gelijktijdig op zowel streaming als in de bioscoop uit te brengen. Nolan was het daar totaal niet mee eens. Hij maakte zijn volgende film daarom bij Universal.

Dune: Part Two
Maar nu botert het duidelijk toch weer tussen de twee. Screenings staan gepland voor de week van 23 februari. En dat niet alleen: de film zal zelfs vergezeld worden door exclusieve beelden uit Dune: Part Two (van Denis Villeneuve), dat een week later uitkomt.


Zie hierboven de trailer die de heruitgave aankondigt. Er zijn al screenings bekend gemaakt voor grote steden in Amerika, maar het is nog niet bekend of we de film ook in Nederland opnieuw kunnen zien. Daarover horen we hopelijk later meer.

NieuwsFilm

meest populair