'Son of Saul'-regisseur start nieuw filmproject na zes jaar radiostilte

'Son of Saul'-regisseur start nieuw filmproject na zes jaar radiostilte

De Hongaarse filmmaker László Nemes heeft financiering gevonden voor zijn derde speelfilm, 'Orphan', die een coproductie zal worden met Hongarije, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De Hongaar László Nemes werd in 2015 in één klap beroemd met zijn brute debuut Son of Saul, waarin we Saul Auslander, een Hongaarse gevangene die als lid van het Sonderkommando in één van de crematoria van Auschwitz werkt, volgden.

Op het Filmfestival van Cannes won hij met zijn werk de Grand Prix. Daarnaast won hij zelfs de Oscar voor 'Beste niet-Engelstalige Film'; een bizarre en buitengewone prestatie als debuterend regisseur. In 2018 ging Nemes' tweede project in première, maar daarna bleef het behoorlijk stil rondom de filmmaker. Nu, zes jaar later, is er toch weer goed nieuws voor de fans: Nemes is begonnen met de productie van een nieuwe film genaamd Orphan.

Productie
Nemes neemt ons voor zijn derde langspeler wederom mee in de (Hongaarse) geschiedenis, want Orphan zal een jonge jongen volgen in Boedapest. Het verhaal speelt zich af in 1957, een jaar na de Hongaarse Revolutie, die een mislukte opstand tegen de USSR kende.

Het doel is dat de opnames ergens dit jaar beginnen; waar en wanneer is op dit moment nog onduidelijk, maar de kans dat er gefilmd gaat worden in de Hongaarse hoofdstad is logischerwijs vrij zeker.

Tweede werk
Son of Saul was een absolute klapper, maar Nemes' tweede film, Sunset gooide aanzienlijk minder hoge ogen. Toch is dit historisch drama, over een jonge vrouw die haar geluk probeert te vinden in Boedapest, zeker de moeite waard.


Sunset is terug te kijken via Apple TV.

NieuwsFilm

meest populair