Eddie Redmayne heeft nog steeds spijt van rol: "ik zou er nu niet meer voor tekenen"

Eddie Redmayne heeft nog steeds spijt van rol: "ik zou er nu niet meer voor tekenen"

De acteur denkt dat hij 'The Danish Girl' had moeten laten schieten.

Het komt wel vaker voor, dat een acteur in een film meespeelt maar hier achteraf spijt van heeft voor een of andere reden. Dit is ook het geval voor de met een Oscar-bekroonde Eddie Redmayne, die niet erg goede herinneringen heeft overgehouden aan zijn rol in The Danish Girl uit 2011.

Redmayne heeft al heel wat overtuigende rollen weten te neer te zetten. Zo staat hij bekend als een acteur die bereid is behoorlijk ver te gaan voor zijn films, zoals in The Theory of Everything, waarin hij in de huid kruipt van de wereldberoemde Stephen Hawking, iets dat zijn lichaam niet bepaald goed deed...

The Danish Girl
In The Danish Girl is de acteur weer te zien als de transgender vrouw Lili Elbe. Hoewel hij deze rol ook erg overtuigend neerzet en hier zelfs voor een Oscar voor werd genomineerd, was er ook veel kritiek.

Zo waren er veel mensen die vonden dat de rol naar een transgenderactrice had moeten gaan. Redmayne denkt vandaag de dag dat dit inderdaad beter was geweest. Zo zei hij al eerder: "Ik heb diep nagedacht over mijn betrokkenheid bij 'The Danish Girl' en ik realiseer me nu dat ik misschien niet de juiste persoon was om deze rol te spelen".

Kans
Redmayne vervolgt: "Transgenderpersonen worden vaak ondervertegenwoordigd en gemarginaliseerd in de filmindustrie, en ik besef nu dat het belangrijk is om ruimte te maken voor authentieke stemmen en ervaringen".


"Ik zou deze rol vandaag de dag dan ook niet meer accepteren. ik wilde de film maken met de juiste intenties, maar ik zie nu in dat dit een fout was. Veel mensen krijgen geen kans om door te breken in de filmwereld maar dit was zo'n rol die daarvoor perfect was weggelegd".

Verandering
Ondanks het feit dat Redmayne voor zijn rol best veel kritiek kreeg uit de transgendergemeenschap, werd hij ook weer geprezen nadat hij verantwoordelijkheid nam voor zijn rol in het bevorderen van een meer inclusieve filmindustrie.



NieuwsFilm

meest populair