Eindelijk is onthuld wat de eindscène tussen Rey en Kylo Ren in 'Star Wars' betekende

Eindelijk is onthuld wat de eindscène tussen Rey en Kylo Ren in 'Star Wars' betekende

Daisy Ridley heeft het ook over de negatieve reacties op 'The Rise of Skywalker': "het is nog steeds verontrustend."

Star Wars: The Rise of Skywalker was niet het meest geliefde deel in de reeks. Integendeel, veel keuzes die de film maakte, werden compleet neergehaald door de fans. Waaronder één belangrijke eindscène. LET OP: dit artikel bevat spoilers!

De scène in kwestie betreft een kus tussen Rey (Daisy Ridley) en Kylo Ren (Adam Driver), vlak voordat Kylo sterft. Ridley was onlangs te gast bij de Happy Sad Confused podcast, waarin ze sprak over de scène.

Verdiend
Veel fans vonden dat het moment niet werkte, omdat Kylo en Rey het grootste deel van de trilogie vijanden van elkaar zijn. De kus komt weliswaar nadat Kylo een verlossingsboog heeft doorgemaakt en naar de goede kant is overgestapt, maar toch kwam het voor velen uit het niets.

Ridley ziet dat anders. "Mijn gevoel op dat moment was dat het een afscheid was, dus dat voelde verdiend," zegt ze. "Want ik bedoel, je kunt een kus duizend dingen noemen, maar ik had het gevoel dat het een afscheid was."

Afscheid
En dat 'afscheid' telt op meerdere niveaus. Voor Ridley was het namelijk tevens haar laatste dag op de set. "Die scène voelde zo emotioneel," zo vertelt ze verder. "Ik had het gevoel dat ik afscheid nam van de baan."


Zie de uitleg van Ridley rond 02:00 in de video hierboven. Ze vertelt verder dat ze de rest van de dag alleen maar moest huilen, en zelfs een gênante speech gaf toen regisseur J.J. Abrams haar een microfoon in haar handen duwde.

Negatieve reacties
Eerder in de podcast spreekt Ridley ook over de negativiteit omtrent The Rise of Skywalker bij de fans. "Het is nog steeds verontrustend," zo zegt ze. "Je wilt niet dat mensen het gevoel krijgen dat je niet juist hebt gedaan aan datgene waar ze fan van zijn."


Maar voor Ridley bleef het een mooie ervaring. En alhoewel ze eerst dacht dat het na The Rise of Skywalker voor haar gedaan was, blijkt niets minder waar: samen met Sharmeen Obaid-Chinoy maakt Ridley een hele nieuwe Star Wars-film.

NieuwsFilm

meest populair